Naslovna » BG servis » Uplata prvog kvartala poreza na imovinu za 2023. do 14. februara
Porez na imovinu - rok za uplatu (foto: Pixabay)
Porez na imovinu - rok za uplatu (foto: Pixabay)

Uplata prvog kvartala poreza na imovinu za 2023. do 14. februara

Rok za uplatu obaveze za prvi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2023. godinu je 14. februar i to za fizička lica, preduzetnike i pravna lica.

Iz Sekretarijata za javne prihode naglašavaju da se, po Zakonu o porezima na imovinu, porez na imovinu plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja. Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju.

Za obaveznike koji ne vode poslovne knjige – fizička lica, iznos poreske obaveze koju treba izmiriti na ime akontacije za prvi kvartal 2023. godine jednak je iznosu poreza za poslednji kvartal utvrđen rešenjem za 2022. godinu.

Potrebne informacije obveznici mogu dobiti na brojeve telefona nadležnih opštinskih odeljenja Sekretarijata za javne prihode, koji su objavljeni na internet-stranici Grada Beograda, kao i u nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode, svakog radnog dana od 8.00 do 14.00, izuzev srede kada se mogu obratiti od 8.00 do 18.30.

Sekretarijat za javne prihode

Trg Nikole Pašića 6, tel. 3216-497
Sekretarijat za javne prihode
sjpbeograd@beograd.gov.rs

Odeljenja za područja gradskih opština rade sa strankama svakog radnog dana od 8.00 do 14.00, a sredom od 8.00 do 18.30.

U zgradi na Trgu Nikole Pašića 6 obavljaju se poslovi koordinacije rada odeljenja za područja gradskih opština, poreskog računovodstva, redovne i prinudne naplate, podnošenja zahteva za pokretanje poresko prekršajnog postupka, procene tržišne vrednosti nepokretnosti.

Adrese i kontakti odeljenja za područja gradskih opština:

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.