Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Marija Bajalica, klavir
Pijanistkinja Marija Bajalica (fotografiju obezbedio IMS)
Pijanistkinja Marija Bajalica (fotografiju obezbedio IMS)

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Marija Bajalica, klavir

Koncert pijanistkinje Marije Bajalice biće održan u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u Istorijskom muzeju Srbije, u četvrtak, 16. marta 2023. od 19.00.

Na jedanaestom koncertu ove sezone publika će moći da čuje kompozicije Mocarta, Bramsa i Pulanka, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog radnog dana od 9.00 do 15.00.

Cena karte je 250 dinara i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije“.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u petak, 17. marta. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve, druge i treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Nedavno je iz štampe izašla interaktivna monografija „Muzikom kroz muzej“, koja putem QR kodova pruža mogućnost čitaocima da uživaju u koncertima iz prve dve sezone ciklusa. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.