Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – mart 2023.
Izmene u javnom prevozu zbog radova
Izmene u javnom prevozu zbog radova

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – mart 2023.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom marta 2023. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Takovska…

Od 27. do 31. marta 2023. biće nastavljeni radovi na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi se obavljaju pod saobraćajem i to na sledećim raskrsnicama:

 • Takovska – Dalmatinska, od 27. do 29. marta 2023,
 • Takovska – Jaše Prodanovića, od 29. do 31. marta 2023, kao i
 • Takovska – Vojvode Dobrnjca, od 29. do 31. marta 2023.

Francuska…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Francuskoj ulici, na delu od Cara Dušana do Braće Jugovića, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Zbog radova, saobraćaj će biti obustavljen od 24. marta u 22.00 do 27. marta do 4.00, i od 31. marta od 22.00 do 3. aprila 2023. do 4.00.

Tokom izvođenja radova, menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način:

autobuske linije 24, 26 i 26N će u smeru prema Dorćolu saobraćati trasom: Trg republike – kroz terminus „Trg republike“ – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Cara Dušana i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati trasom: Cara Dušana – Džordža Vašingtona – Bulevar despota Stefana – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike i dalje redovnim trasama;

autobuske linije 37 i 44 će u smeru prema Dorćolu saobraćati sledećom trasom: Trg republike – kroz terminus „Trg republike“ – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Cara Dušana – Venizelosova i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati trasom: Venizelosova – Cara Dušana – Džordža Vašingtona – Bulevar despota Stefana – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti stajališta „Pijaca Skadarlija“ u oba smera.

Linije 25 i 25P…

Tokom radova na otklanjanju kvara na toplovodu u Sinđelićevoj ulici, na delu od Mileševske do Bulevara kralja Aleksandra, doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Zbog radova saobraćaj će biti obustavljen 25. i 26. marta 2023.

Menja se režim rada linija JGP-a i to tako što će vozila sa linije 25 i 25P saobraćati sledećom trasom: u smeru ka Vukovom spomeniku – Maksima Gorkog – Krunska – Beogradska – Bulevar kralja Aleksandra – Ruzveltova i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Vozila sa linije 26 će saobraćati trasom: u smeru ka Tašmajdanu – Maksima Gorkog – Krunska – Beogradska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati uobičajenom trasom.

Privremeno se uspostavlja stajalište „Pijaca Kalenić 1″” za linije 25, 25P i 26 u Krunskoj ulici (gledano u smeru ka Beogradskoj ulici) u visini parka „Petra Bojovića“.

Bulevar kralja Aleksandra – Smederevski put…

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će doći do promena u radu linija javnog prevoza zbog radova na izgradnji transportnog sistema za prenos toplotne energije duž Bulevara kralja Aleksandra – Smederevski put, na delu od Smederevskog puta 29z do Bulevara kralja Aleksandra 640-642 (benzinska stanica). Radovi će se izvoditi od 25. marta do 15. aprila 2023.

 • Vozila sa linija 302, 303, 304, 305, 306 i 307 će se kretati redovnim trasama, uz naizmenično propuštanje regulisano saobraćajnim znakovima.
 • Vozila sa linija 351, 355, 355A, 355B, 356, 361, 361B i 363 saobraćaće na sledeći način: u smeru ka naselju Boleč kretaće se od terminusa „Šumice“ ulicama: Vojislava Ilića, Mokroluškom, Toplice Milana, uključenjem na Auto-put Beograd-Niš (smer ka Nišu), Auto-put Beograd-Niš (smer ka Nišu), Kružnim putem Rakovica, Kružnim putem, Smederevskim putem i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka terminusu „Šumice“ koristiti sledeću trasu: Smederevski put – Kružni put – Kružni put Rakovica – Auto-put Beograd-Niš (smer ka Beogradu) – isključenje sa Auto-puta Beograd-Niš (smer ka Beogradu) na Ulicu Vladimira Tomanovića – Vladimira Tomanovića – Vojislava Ilića i terminus „Šumice“.

Janka Katića…

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju kolovozne konstrukcije u Ulici Janka Katića u Mladenovcu, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu u Ulici Janka Katića, na delu od Ulice kraljice Marije do Ulice Vuka Karadžića, a izvodiće se po fazama.

 • Faza 1 – radovi se izvode u desnoj kolovoznoj traci u Ulici Janka Katića (gledano u smeru ka Ulici Vuka Karadžića), na delu od zone raskrsnice sa Ulicom kraljice Marije do zone raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića, od 23. marta do 21. maja 2023.
 • Faza 2 – radovi će se izvoditi u levoj kolovoznoj traci u Ulici Janka Katića (gledano u smeru ka Ulici Vuka Karadžića), na delu od zone raskrsnice sa Ulicom kraljice Marije do zone raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića, a radovi će se izvoditi od 21. maja do 20. jula 2023.

U toku izvođenja radova u ovim fazama, slobodna kolovozna traka će biti jednosmerna za odvijanje saobraćaja i to iz pravca Kraljice Marije ka Ulici Vuka Karadžića, zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza na sledeći način:

 • vozila sa linija broj 4191, 4192, 4194, 4194L i 4196 će u smeru ka centru Mladenovca saobraćati ulicama Vuka Karadžića, Kosmajskom, Kralja Aleksandra Obrenovića i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno;
 • vozila sa linija broj 4199 i 4199B će u smeru ka centru Mladenovca saobraćati ulicama Nikole Pašića, Kralja Aleksandra Obrenovića i dalje redovnom trasom, dok u će suprotnom smeru saobraćati redovno.

Jovana Vojinovića Joce…

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju kolovozne konstrukcije u Ulici Jovana Vojinovića Joce u naselju Koraćica u opštini Mladenovac, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode u kolovoznoj traci u Ulici Jovana Vojinovića Joce, na delu od zone raskrsnice sa Kosmajskom ulicom do zone raskrsnice sa Petkajskom ulicom. Radovi će se izvoditi od 23. marta do 20. jula 2023. od 7.00 do 17.00. Tokom izvođenja radova ova deonica će biti potpuno zatvorena za saobraćaj, pa vozila sa linije 4163 u navedenom periodu neće saobraćati Ulicom Jovana Vojinovića Joce, odnosno do okretnice „Petkaći – okretnica“.

Pukovnika Milenka Pavlovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji priključenja Ulice nove 47 na Ulicu pukovnika Milenka Pavlovića u Batajnici doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi od 23. do 26. marta 2023. na kolovozu u Pukovnika Milenka Pavlovića, na delu od pozicije koja se nalazi oko 250 metara posle zone raskrsnice sa Carice Jelene, sledećih 292,45 metara gledano u smeru ka naselju Nova Pazova.

Deonica će biti potpuno zatvorena za saobraćaj, zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Vozila sa linije 700 će saobraćati sledećom trasom: Batajnica (železnička stanica) – Matrozova – Carice Jelene – Jovana Brankovića – Katice Opačić – okretnica „Batajnica“, gde će vršiti promenu smera kretanja sledećom trasom: Katice Opačić – Jovana Brankovića – Save Grkinića – Vojvođanskih brigada – Maksima Brankovića – Kralja Radoslava – Vojvode Nikole Stanjevića – „Batajnica (železnička stanica)“.

Vozila sa linije 706 i 706N će u oba smera saobraćati trasom: Majora Zorana Radosavljevića – Carice Jelene – Matrozova do okretnice „Železnička stanica (Batajnica)“.

Vozila sa linije 706E će u oba smera saobraćati trasom: Majora Zorana Radosavljevića – Jovana Brankovića – Katice Opačić – Novosadska – Pukovnika Milenka Pavlovića i dalje redovnom trasom.

Privremeno se uspostavlja stajalište „Batajnica (Centar)“ za smer prema okretnici „Batajnica“ za linije 700 i 706E.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti stajališta „Batajnica“, „Dalmatinskih brigada“ i „Drage Mihajlovića“, koja u redovnom režimu koriste linije 706 i 706N u oba smera.

Pavla Vujisića…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Pavla Vujisića u naselju Аltina, do 31. marta 2023. godine – FАZА 3 doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi na delu između ulica Konstantina Kavafija (uključujući i samu raskrsnicu) i Ljiljane Krstić pri čemu će doći do zatvaranja predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 81 i 81L saobraćati na sledeći način:

Linija br. 81

 • u smeru ka okretnici „Аltina 1“ – Ljiljane Krstić, Justina Popovića, Grigorija Božovića, Pavla Vujisića i dalje redovno;
 • u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Paviljoni)“ – Pavla Vujisića, Аmadova, Justina Popovića, Ljiljane Krstić i dalje redovno;

Linija br. 81L

 • u smeru ka okretnici „Аltina 1“ – Pavla Vujisića, Ljiljane Krstić, Justina Popovića, Grigorija Božovića, Pavla Vujisića i dalje redovno;
 • u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Paviljoni)“ – Pavla Vujisića, Аmadova, Justina Popovića, Ljiljane Krstić, Pavla Vujisića i dalje redovno;

Na izmenjenom delu trase, vozila će koristiti privremena stajališta:

U smeru ka okretnici „Аltini 1“

 • Borhesova – u ulici Justina Popovića, na poziciji ED stuba koji se nalazi neposredno ispred raskrsnice sa ulicom Ugrinovački put 8. deo;
 • Konstantina Kavafija 1 – (stajalište privremeno uspostavljeno u okviru FАZE 2), u ulici Justina Popovića, na poziciji ED stuba koji se nalazi ispred objekta sa kućnim brojem 34, preko puta objekta sa kućnim brojem 23;

u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Paviljoni)“

 • Konstantina Kavafija 1 – (stajalište privremeno uspostavljeno u okviru FАZE 2), u ulici Justina Popovića, na poziciji ED stuba koji se nalazi ispred objekta sa kućnim brojem 27А, 13 metara ispred zone raskrsnice sa ulicom Konstantina Kavafija;
 • Borhesova – u ulici Justina Popovića, na poziciji ED stuba koji se nalazi ispred Male pijace, preko puta objekta sa kućnim brojem 8.

Resnik…

Tokom radova koje izvodi Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. biće zatvorene za saobraćaj ulice 8. septembra, Ratka Sofijanića, Mavrovska, Mavrovska 2. deo, Mandarinska i Ratka Sofijanića u Resniku, od 9. marta do 29. aprila 2023, po fazama:

 • Faza 1: zatvaranje za saobraćaj u delu Ratka Sofijanića i 8. septembra, od 9. do 27. marta 2023;
 • Faza 2: zatvaranje za saobraćaj u Ratka Sofijanića 2. deo, Mandrinska, Mavrovska 2. deo i Mavrovska, od 28. marta do 29. aprila 2023.

Linija 602…

Tokom izvođenja radova na izgradnji deonice dodatka auto-puta E-763, od Surčina do Novog Beograda, od 12. do 31. marta 2023. doći će do promene u radu linije javnog prevoza 602.

Radovi se izvode na kolovozu u Vinogradskoj ulici, na delu od kružnog toka Vinogradske, Vojvođanske, Surčinske i Ulice dr Ivana Ribara do Vojvođanske u zoni stajališta „Silosi“. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi doći će do potpunog zatvaranja za saobraćaj predmetne deonice, zbog čega će vozila sa linije 602 u oba smera saobraćati trasom: Vojvođanska – kružni tok – Surčinska – Vojvođanska u Surčinu do terminusa SRC „Surčin“.

Privremeno se izmešta stajalište „Blok 61“ za linije 45, 604, 605 i 610, gledano u smeru ka Bloku 45, na lokaciju koja se nalazi stotinak metara dalje u istom smeru.

Gandijeva…

Zbog izvođenja druge faze radova na otklanjanju kvara na kanalizacionoj mreži u zoni raskrsnice Vojvođanske i Gandijeve ulice, od 12. marta do 2. aprila 2023. doći će do promena u radu linije javnog prevoza 82, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi se izvode u desnoj kolovoznoj traci Gandijeve ulice, neposredno ispred zone same raskrsnice, u smeru ka Ulici Jurija Gagarina. Predmetni radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje Gandijeve ulice u ovoj zoni, zbog čega će vozila sa linije 82 u smeru ka Bloku 44 i dalje saobraćati ulicama: Gandijevom, Pere Segedinca, Mustafe Golubića, Vojvođanskom, Gandijevom i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Vozila sa linija 45, 71, 601, 601N i 603N se vraćaju na svoje redovne trase.

Linija 95…

Od utorka, 7. marta 2023, zbog izvođenja radova u ulici Antifašističke borbe (deo između ulica Jurija Gagarina i Milutina Milankovića) doći će do izmene u radu linije 95.

Linija 95 će u smeru ka gradu saobraćati na trasi Jurija Gagarina, Milutina Milankovića, Milentija Popovića i dalje redovno.

Antifašističke borbe…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda sa priključcima duž Ulice antifašističke borbe u opštini Novi Beograd doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi se izvode na kolovozu u Ulici antifašističke borbe, na delu od raskrsnice sa Bulevarom Milutina Milankovića do raskrsnice sa Ulicom Jurija Gagarina.

Radovi će se izvoditi od 6. do 30. marta 2023. po fazama i to:

 • Faza 2a – izvodiće se u desnoj kolovoznoj traci u Ulici antifašističke borbe (gledano u smeru ka gradu), na delu od zone raskrsnice sa Ulicom Jurija Gagarina do zone raskrsnice sa Bulevarom Milutina Milankovića.

Tokom radova će doći do potpunog zatvaranja saobraćaja na predmetnoj deonici, zbog čega će uslediti promena u radu linija javnog prevoza i to:

 • vozila sa linije 94 će u smeru ka Bloku 45 saobraćati trasom: Jurija Gagarina – Marka Hristića – Đorđa Stanojevića – Bulevar Milutina Milankovića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno;
 • vozila sa linija 95, E1 i E6 će u smeru ka gradu saobraćati sledećom trasom: Jurija Gagarina – Marka Hristića – Đorđa Stanojevića – Bulevar Milutina Milankovića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Vuka Karadžića…

Zbog postavljanja podloge/platforme za ulaz/izlaz i kretanje vozila i mehanizacije ukupne masa veće od 3,5t biće zauzet deo trotoara u Vuka Karadžića, na delu od Studenskog trga do Knez Mihailove, a zbog postavljanja neprohodne građevinske skele biće zauzet deo trotoara na uglu Knez Mihailove i Vuka Karadžića ispred br. 6 u periodu od 1. marta do 30. aprila 2023.

Bulevar umetnosti…

Tokom radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda sa priključcima – „M2“, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru umetnosti, na deonici od auto puta (E 75) do Milutina Milankovića i u Milutina Milankovića od raskrsnice sa Bulevarom umetnosti do raskrsnice sa Đorđa Stanojevića, od 1. marta do 20. maja 2023. godine.

Kapitalni radovi u Beogradu…

Iz Sekretarijata za saobraćaj najavljeni su kapitalni radovi u Beogradu koji će se izvoditi od 1. marta 2023. i značajnije će uticati na stanje saobraćajne mreže. Više informacija objavili smo na OVOM LINKU.

Nova 47…

Tokom radova na proširenju saobraćajnice Ulice nova 47 (od Pukovnika Milenka Pavlovića do Nove 30), koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograd, biće izmenjen režim saoraćaja u Novosadskoj, Drage Mihailović, Jovana Brankovića 2. deo i Katice Opačić, do 22. marta 2023.

Terazije…

Tokom radova na redovnom održavanju, rekonstrukciji silazišta pešačkog prolaza Terazije kod br. 19 – silaz kod Robne kuće – koje izvodi JP „Putevi Beograda“, biće zauzet deo trotoara i podzemnog pešačkog prolaza Terazije kod br. 19, do 31. marta 2023. godine.

Beogradska…

Tokom betonjerskih radova na izgradnji stambenog objekta, koje izvodi SANIDEI doo, biće izmenjen režim saobraćaja u Beogradskoj ulici, subotama i nedeljama do 26. marta 2023.

Milovana Lazarevića…

Tokom radova na rekonstrukciji dela ulice i izgradnji nedostajuće infrastrukture, koje izvodi Sekretarijat za komunalne i stambene poslove za potreba Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Milovana Lazarevića u Lazarevcu, do 31. maja 2023. godine.

Volgina…

Tokom radova na popravci postojećih i izradi novih javnih saobraćajnih površina, koje ivodi JP „Putevi Beograda“, za saobraćaj će biti zatvorena Volgina od Kordunaške do ulaza u Astronomsku opservatoriju Beograd, do 9. aprila 2023.

Ilije Milićevića…

Tokom radova Beogradskog vodovoda i kanalizacije u Ilije Milićevića na delu od Ulice oslobođenja do Slavka Milićevića doći će do izmene saobraćaja po fazama do 8. maja 2023.

Naselje Šangaj…

Tokom radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, J.P. na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u Batajnici u naselju Šangaj za saobraćaj će biti zatvorene delovi ulica Branka Živkovića, Nikole Demonje, Šangajska 1. deo, Mladih gorana i Belegiška u periodu do 16. septembra 2023.

Radovi u toku

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Bubanj potok…

Radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na deonici Obilaznice oko Beograda izvodiće se od hotela „1000 ruža“ prema Bubanj potoku, 1. marta 2023. od 9.00 do 16.00.

U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Petlja Mostar…

Radovi na montaži „T“ portala na delu državnog puta I A reda broj 1, na petlji Mostar, na isključenju za Kneza Miloša (kod „BIP“-a), u smeru ka Nišu, izvodiće se između subote i nedelje, 4. i 5. marta 2023. od 20.00 do 10.00.

U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom saobraćajnom trakom. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Most Gazela…

Od 3. do 5. marta 2023. izvodiće se radovi na demontaži/montaži „P“ portala na delu državnog puta I A reda broj 1, na mostu Gazela, početak isključenja za Sajam, u smeru ka Nišu, sledećom dinamikom:

 • 3/4. marta 2023. od 22.00 do 5.99, radovi na demontaži „P“ portala;
 • 4/5. marta 2023. od 20.00 do 10.00 radovi na montaži „P“ portala.

U zoni radova za saobraćaj će biti naizmenično zatvorene dve krajnje leve/desne saobraćajne trake sa dve obustave od po 15 minuta. Radovi će biti obezbeđenin adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Tolstojeva…

Tokom radova na izgradnji stambenog objekta za saobraćaj će biti zatvorena Tolstojeva ulica, ispred broja 42, od 1. do 4. marta 2023. godine.

Srednja…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Srednja na Voždovcu, od Prave do Stepeničke, do 10. marta 2023.

Milana Kašanina…

Tokom radova na izgradnji podzemnog elektroenergetskog voda, koje izvodi „Elektromreža Srbije“ a. d. za saobraćaj će biti zatvorena Milana Kašanina (Palmotićeva), ugao sa Bulevarom despota Stefana i izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru despota Stefana, ugao sa Milana Kašanina (Palmotićeva), od 1. do 6. marta 2023.

Trg u Surčinu…

Tokom popravke saobraćajnih površina izvedenih od sitne kamene kocke na Trgu u Surčinu, koje izvodi JP „Putevi Beograda“, biće izmenjen režim saobraćaja u Vojvođanskoj i Braće Puhalović, do 14. marta 2023.

Auto-put za Zagreb…

Zbog radova na redovnom održavanju u Ulici auto-put za Zagreb, na delu od zone raskrsnice sa Dr Žorža Matea do zone raskrsnice sa Ulicom partizanske avijacije, od 11. do 15. marta 2023, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Ulica se u potpunosti zatvara za saobraćaj tokom izvođenja radova. Vozila javnog prevoza saobraćaće u ovom periodu na sledeći način:

 • u smeru prema Bežanijskoj kosi, vozila sa linija 74, 75, 76, 612 i 708, kao i noćne linije 75N će se od raskrsnice ulica Tošin bunar i Dr Žorža Matea kretati sledećom trasom: Tošin bunar – ulazna rampa na Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Šidu) – Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Šidu) – isključenje sa Bulevara Arsenija Čarnojevića u zoni skretanja za Bežanijsku kosu – Ulica partizanske avijacije i dalje redovnim trasama;
 • u smeru prema gradu, vozila sa linija 74, 75, 612 i 708, kao i noćne linije 75N će se kretati sledećom trasom: Partizanske avijacije – isključenje za Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Nišu) u zoni TC „Okov“ – Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Nišu) – isključenje sa Bulevara Arsenija Čarnojevića u zoni skretanja za Tošin bunar – Tošin bunar i dalje redovnim trasama;
 • u smeru prema gradu, vozila sa linije 76 će se kretati sledećom trasom: Bežanijska kosa – Dr Žorža Matea – Tošin bunar – ulazna rampa na Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Šidu) – Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Šidu) – isključenje sa Bulevara Arsenija Čarnojevića u zoni skretanja za Bežanijsku kosu – Partizanske avijacije – Auto-put za Zagreb (ulica pored TC „Okov“) i dalje redovnom trasom do Ulice Marka Čelebonovića – Ulica Marka Čelebonovića – Partizanske avijacije – isključenje za Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Nišu) u zoni TC „Okov“ – Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Nišu) – isključenje sa Bulevara Arsenija Čarnojevića u zoni skretanja za Tošin bunar – Tošin bunar i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trasa vozila će koristiti sva postojeća stajališta.

Vodovodska…

Zbog hitnih radova koje izvode ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i zatvaranja Vodovodske ulice u visini kućnog broja 125, u subotu, 11. marta 2023, doći će do izmene trasa linija 58, 88 i 512.

Vozila sa ovih linija saobraćaće od 8.00 do 20.00 preko Požeške ulice, Endija Vorhola, Milorada Jovanovića, Vodovodske i dalje redovnim trasama.

Vojvođanska i Gandijeva…

Tokom izvođenja radova na otklanjanju kvara na kanalizacionoj mreži u zoni raskrsnice ulica Vojvođanske i Gandijeve na opštini Novi Beograd, do promena će doći u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Za vreme radova biće zauzeta desna kolovozna traka u Vojvođanskoj ulici, na delu od Gandijeve do Nehurove, gledano u smeru ka Vinogradskoj. Takođe, biće zauzeta i desna strana kolovoza (desna saobraćajna traka) u Gandijevoj, na delu od Ulice Pere Segedinca do Vojvođanske, gledano u smeru ka Bloku 44. Radovi će se izvoditi od 2. marta (9.00) do 11. marta 2023.

Predmetne deonice će biti potpuno zatvorene za saobraćaj zbog čega će doći do promene u radu linija javnog prevoza, tako da će vozila saobraćati na sledeći način:

 • vozila sa linije 82 ići će u smeru ka Bloku 44 trasom: Gandijeva – Pere Segedinca – Mustafe Golubića – Vojvođanska – Gandijeva i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom;
 • vozila sa linije 45, 71, 601, 601N i 603N će saobraćati u smeru ka Surčinu trasom: Zemunska – Gandijeva – Japanska – Nehruova – Vojvođanska i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom;
 • vozila sa linije 45, 71, 82 i 601 će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.