Naslovna » BG svaštara » Medicina » Šta su Aptos niti i kako se koriste za podizanje kože
Dermatim: Aptos niti (foto: Amanda Dalbjörn / Unsplash)
Dermatim: Aptos niti (foto: Amanda Dalbjörn / Unsplash)

Šta su Aptos niti i kako se koriste za podizanje kože

Jedinstvene aptos niti se proizvode unazad 25 godina, primenjuju se u plastičnoj hirurgiji i estetskoj medicini u više od 70 zemalja sveta.

Zahvaljujući specijalno dizajniranim višesmernim i dvosmernim kukicama na nitima, postiže se intenzivno zatezanje, poboljšanje mikrocirkulacije i sinteza kolagena. Višesmerne kukice na nitima daju veću čvrstinu mekih tkiva i produžavaju dejstvo liftinga nakon postavljanja.

Niti su napravljene od hirurškog resorptivnog konca koji je po sastavu poli L laktična kiselina u kombinaciji sa kaprolaktonom, za dodatnu stimulaciju kolagena. Specijalnim neinvazivnim metodama aplikacije niti, postiže se revitalizacija i poboljšanje kvaliteta kože, bez operacije i ožiljaka.

Rezultati podmlađivanja, zatezanja i podizanja lica su vidljivi odmah, vreme oporavka je minimalno, a efekat traje do dve godine.

Aptos niti – koje se regije kože mogu tretirati

Postoji nekoliko tehnika i metoda primene Aptos niti:

  • Excellence,
  • Light Lift i
  • Nano metoda.

Visage Excellence resorptivne niti treće generacije sa hijaluronskom kiselinom se primenjuju za podizanje i zatezanje jagodica, obrva, podbratka i vrata, vilične (jaw line) regije.

Light Lift metoda koristi niti u tri oblika:

  • Light Lift Needle za zatezanje podbratka i obrva samo sa jednim šavom;
  • Light lift Thread metod sa nitima sa dvosmernim kukicama za podizanje obrva, podočnjaka, srednjeg dela lica, podbratka sa više šavova;
  • Light Lift Linea metod sa nitima sa dvosmernim kukicama za podizanje opuštenih obraza. Koža je odmah zategnuta a masno tkivo preraspoređeno.

Nano Spring metoda koristi resorptivne niti koje zadržavanju elastičnost nakon aplikacije i stimulišu rast kolagena. Koriste se za korekciju finih linija i bora na licu: marionetske bore, nazolabijalne bore, glabelarne bore, bore iznad gornje usne, za podizanje vrha nosa i konture usana.

Nano excellence metoda koristi se prvenstveno za podizanje vilične (jaw line) regije, zatim jagodica, podbratka i obrva.

Body excellence metoda sa višesmernim kukicama za zatezanje različitih delova tela: ruku, grudi, stomaka, zadnjice, unutrašnjih strana butina i kolena.

Više o ovoj temi možete pročitati na stranici Dermatološke poliklinike Dermatim.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.