Naslovna » Blog » Akcije i reakcije » Domaća dokumentarna serija: Serbia Upside Down – Odlazak u nepoznato
Serbia Upside Down - Odlazak u napoznato
(danubeogradu.rs / foto: Serbia Upside Down tim)

Domaća dokumentarna serija: Serbia Upside Down – Odlazak u nepoznato

„Serbia Upside Down – Odlazak u napoznato“ je YouTube serija o avanturi osmorici entuzijasta iz Srbije i Nemačke, koji su biciklom obišli Srbiju.

Prevalili su 500 km preko najlepših planinskih venaca Zapadne Srbije i savladali 10.000 metara visinskog uspona, kako bi otkrili i snimili očuvana prirodna bogatstva i poslali jednu drugačiju sliku Srbije u svet.

Sve ovo izveli su u pet dana, a njihove dogodovštine možete pogledati na Serbia Upside Down YouTube kanalu.

Serbia Upside Down - Odlazak u napoznato

Svakog dana, biciklisti su otkrivali nešto novo, upoznavali lokalne ljude i uživali u lokalnim specijalitetima. Na Tari su se susreli sa gustim šumama i planinskim rekama, dok su na Zlatiboru osetili čari ove planine, koja ih je zapanjila zemljanim stazicama, preko zlatnih polja koja se protežu u nedogled.

Nakon toga, vozili su kroz nacionalni park Uvac, videli beloglavog supa i upoznali se sa nestvarnom lepotom kanjona, pre nego što su se suočili sa najzahtevnijim delom putovanja – usponima na Goliju i Kopaonik gde su završili svoju avanturu i proslavili uspeh.

Serbia Upside Down - Odlazak u napoznato Serbia Upside Down - Odlazak u napoznato

Kroz ovu petodnevnu ekspediciju, biciklisti su imali priliku da osete duh srpskih planina, upoznaju lokalno stanovništvo i uživaju u raznolikosti kulture kojom dišu ovi krajevi.

Serija „Serbia Upside Down – Odlazak u nepoznato“ pruža pogled na Srbiju iz jedinstvene perspektive, prikazujući njen prirodni sjaj i neotkrivene tajne. Ova avantura je bila više od samog putovanja – bila je prilika da se probudi filantropski i radoznali duh u svakom biciklisti, i da se stvore nezaboravne uspomene.

Serbia Upside Down - Odlazak u napoznato Serbia Upside Down - Odlazak u napoznato

Više o njima možete saznati na @upsidedown.cc kao i www.upsidedown.cc. Detaljni prikaz ruta možete videti na Komoot kolekciji, a fotografije sa rute po danima možete pronaći ovde.

Serbia Upside Down - Odlazak u napoznato Serbia Upside Down - Odlazak u napoznato

(danubeogradu.rs / sve fotografije: Serbia Upside Down tim)