Naslovna » BG svaštara » Medicina » Šta je Profhilo terapija podmlađivanja
Šta je Profhilo terapija podmlađivanja (foto: Stephanie Liverani / Unsplash)
Šta je Profhilo terapija podmlađivanja (foto: Stephanie Liverani / Unsplash)

Šta je Profhilo terapija podmlađivanja

Hijaluronska kiselina se u našem organizmu nalazi kao međućelijska tečnost. Omogućava zaštitu ćelija od slobodnih radikala, njenu reparaciju, hidrataciju.

Napredak tehnologije, uz činjenicu da je molekul hijaluronske kiseline zajednički za mnoga živa bića, omogućio je razvoj hijaluronskih filera.

Još od 2006. godine usavršava se molekul hijalurona povećavanjem koncentracije hijaluronske kiseline, dodavanjem sintetskog materijala i ukrštanjem molekula, a sve da bi se produžio poluživot hijalurona kada se ubrizga u tkivo.

On deluje kao ekspander na kožu i time popunjava bore ili podiže tkivo. Ubrizgavanjem direktno u dermis vrši hidrataciju i stimulaciju kolagena i elastina.

Šta je to Profhilo mezoterapija hijaluronom?

Profhilo mezoterapija hijaluronom je novi tretman podmlađivanja kože u kom se koristi čista hijaluronska kiselina stvorena NAHYCO tehnologijom. To je tehnologija koja se bazira na zagrevanju molekula, kako bi on ostao stabilan u koži i kako bi odolevao hijaluronidazi (enzimu koji rastvara hijaluron).

Za razliku od većine mezoterapija, hijaluron u prophilu se zadržava 28 dana ispod kože i sve vreme stimuliše fibroblaste da prave novikolagen i elastin.

Kako se izvodi tretman Profhilo mezoterapija hijaluronom?

Aplikuje se u pet osnovnih tačaka, nakon čega se tokom 24 sata na licu vide izbočine poput ujeda komarca. U 24 sata hijaluron sklizne ispod kože, a tragovi od aplikacije nestanu.

Manji molekuli hijalurona snažno vezuju vodu i do 1000 puta u odnosu na svoju zapreminu i tokom celog meseca hidriraju kožu lica, tj. regije koja je tretirana. Veliki molekuli u ovom preparatu osmišljeni su kao stimulatori kolagena.

Koje su neželjene reakcije?

Alergijske reakcije nisu zabeležene, obzirom da je ovo biokompatibilan molekul kome nisu dodate sintetičke supstance. Test pre tretmana nije potreban.

Moguć je otok na mestu aplikacije, koji traje nekoliko dana. Eventualno modrica na mestu uboda. Ako lekar nije obučen moguća je okluzija krvnog suda.

Više o tretmanima kože pročitajte na stranici Poliklinike Dermatim iz Beograda.

(danubeogradu.rs)