Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Besplatan koncert muzičara iz Italije
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Besplatan koncert muzičara iz Italije
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Besplatan koncert muzičara iz Italije

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Besplatan koncert muzičara iz Italije

Besplatan koncert muzičara iz Italije biće održan u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u Istorijskom muzeju Srbije, u petak, 19. maja 2023. od 20.00.

Nastupiće vibrafonista Andrea Saraćino, flautista Paskvale Rinaldi i gitarista Leonardo Rekia.

Šesnaesti koncert u okviru treće sezone ciklusa biće realizovan u okviru manifestacije „Muzeji za 10“ koja, kroz ovogodišnju temu „Muzeji, održivost i blagostanje“, podseća da su muzeji, kao institucije od poverenja, važni činioci u našem zajedničkom društvenom tkivu, jer su na jedinstvenoj poziciji da podstaknu pozitivne promene.

Postoji mnogo načina na koje muzeji mogu doprineti postizanju ciljeva održivog razvoja od podrške klimatskim akcijama i negovanja inkluzivnosti, do suočavanja sa socijalnom izolacijom i poboljšanja mentalnog zdravlja.

Na programu su kompozicije Pjacole, Iberta, Mačada, Vilja-Lobosa, Glenvorta, Filjole, Čika Korije i Andersonova obrada kompozicije Bure od Johana Sebastijana Baha, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju dvanaestom koncertu ove sezone, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog radnog dana od 12.00 do 19.00.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u subotu, 20. maja. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve, druge i treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Podsećamo da je u Istorijskom muzeju Srbije nedavno otvorena reprezentativna izložba „Čekajući stalnu postavku„, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 20.00 (prodaja ulaznica do 19.00). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.