Naslovna » Izlasci » Shopping » Koja je razlika između domaće i instant kafe
Koja je razlika između domaće i instant kafe (foto: azerbaijan_stockers on Freepik.com)
Koja je razlika između domaće i instant kafe (foto: azerbaijan_stockers on Freepik.com)

Koja je razlika između domaće i instant kafe

Kafa je postala sastavni deo života miliona ljudi širom sveta, a izbor kafe danas je raznovrstan i prilagođen različitim ukusima.

Dve popularne opcije kod nas su domaća mlevena kafa i instant granule kafe, a njihove suštinske razlike imaju ključan uticaj na izbor potrošača.

Domaća mlevena kafa očarava ljubitelje kafe svojim intenzivnim ukusom i bogatom aromom.

Proces pripreme uključuje sveže pržena zrna kafe koja se pažljivo melju do najfinije prahovite forme. Ova metoda omogućava prilagodljivost – jačinu i ukus kafe možete prilagoditi svojim željama. Sveža mlevena kafa nudi dubinu ukusa koja osvaja prave kafopije.

S druge strane, instant granule kafe namenjene su onima koji cene brzinu i praktičnost. Ovaj tip kafe se industrijski proizvodi, prolazeći kroz postupak dehidratacije koji omogućava brzu i jednostavnu pripremu. Dovoljno je sipati granule u šolju, preliti vrućom vodom i kafa je spremna za tren oka.

Proces proizvodnje instant kafe uključuje prženje i mlevenje kafe, a zatim složen postupak dehidratacije, uključujući zamrzavanje i sušenje zamrznutog ekstrakta kako bi se dobile suve granule ili prah.

Bez obzira na različite metode proizvodnje, važno je napomenuti da je instant kafa takođe prava kafa, ali sa drugačijim oblikom, bojom i ukusom u odnosu na domaću mlevenu kafu.

Kakvu god kafu da preferirate, uživanje u šoljici omiljenog napitka je uvek poseban trenutak.

Posetite Plus Cash&Carry u Tržnom centru Zmaj i otkrijte veliki izbor kafe po povoljnim cenama kako biste uživali u svakom gutljaju.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.