Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (25. avgust 2023)
Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (foto: Cameron Webb / Unsplash)
Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (foto: Cameron Webb / Unsplash)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (25. avgust 2023)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće 25. avgusta 2023, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

U petak, 25. avgusta, od 5.00 do 7.00 i od 19.00 do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki na sledećim lokacijama: Zemunski kej, Pregrevica, park Ušće, potez od SC-a „25. maj“ ka Bežanijskom zimovniku, Beograd na vodi (jutarnji tretman), kao i Zaklopača, put za Vrčin, Trešnja, Ralja, Koviona, Šuplja stena, Busije, Vranić, Meljak, Sunčani breg, Miljakovački vinogradi, Miljakovačka šuma, Straževica i Staro Kijevo, Bele vode, Julino brdo, Zemun – Donji grad, Zemun – Gornji grad, Paviljoni, potez od Vitanovačke ulice ka Kružnom putu Voždovac, Kneževac, Skojevsko naselje, Miljakovac, Repište, Blok Braća Marić, Botanička bašta, Vidikovac, Cerak, Cerak vinogradi, Banovo brdo, Čukarička padina i Borča 2 (večernji termin).

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)