Naslovna » Izlasci » Akcije » Đaci hrle u Ušće Eksperimentarijum
Đaci hrle u Ušće Eksperimentarijum
Đaci hrle u Ušće Eksperimentarijum

Đaci hrle u Ušće Eksperimentarijum

Dođite u Ušće Shopping Center da otkrijete čudesnu nauku na zabavan način…

Da li senka može biti u boji, a vatra crna? Kako nastaje duga? U obojenoj sobi možda će oči „varati“ naše školarce, ali nauka definitivno neće. Dobro došli u Ušće Eksperimentarijum, besplatni školski program za decu od sedam do 11 godina koji će se, u saradnji sa Festivalom nauke, realizovati svakog vikenda u periodu od 9. septembra do 8. oktobra 2023, na trećem spratu Ušće Shopping Center-a.

Ovogodišnji povratak u školu biće potpuno drugačiji od drugih. Sa željom da popularizuje nauku i đacima pruži priliku da razviju radoznalost i van školskih klupa, Ušće se udružilo sa Festivalom nauke i omogućilo osnovcima da se susretnu sa bitnim temama kao što su: programiranje kodova, robotika, reciklaža, obnovljivi izvori energije, pčele…

Zabaviće se u interaktivnim naučnim postavkama: nekima će se zbog toga dići kosa na glavi, nekima će zasijati sijalica u ruci, a neki će uživati u muzici koju će proizvoditi munje koje dolaze iz našeg velikog Teslinog kalema!ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Program je zamišljen kao tura u trajanju do dva sata koja počinje radionicom i nastavlja se kroz tri različite sobe. Naši naučnici će učenike provesti kroz tri tematske celine gde će demonstrirati mnoštvo prirodnih fenomena i ispričati neke od najzanimljivijih priča iz sveta nauke.

Prijave za Ušće Eksperimentarijum su obavezne, a sve informacije možete pronaći na veb-sajtu Ušće Shopping Center-a.

Pozivamo radoznale drugare da otkriju čudesni svet nauke na najzabavniji način!