Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Jedanaesta sezona koncerata „Džez za dž“ u Domu omladine Beograda
Džez za dž u Domu omladine Beograda, 11. sezona
Džez za dž u Domu omladine Beograda, 11. sezona

Jedanaesta sezona koncerata „Džez za dž“ u Domu omladine Beograda

Dom omladine Beograda poziva publiku da i ovog septembra uživa u kvalitetnoj džez muzici tokom jedanaeste sezone koncertnog serijala „Džez za dž“.

Jednom nedeljno, od 9. do 30. septembra 2023. u redovnom terminu matinea subotom od 13.00, posetioci će imati priliku besplatno da čuju kvalitetne domaće džez izvođače mlađe generacije.

Ovaj ciklus koncerata pokrenut je 2013. godine sa ciljem da publici približi savremenu srpsku džez scenu, ali i da pruži podršku domaćim džez muzičarima. Osim što je svojevrsna najava Beogradskog džez festivala, u znaku kojeg je tradicionalno mesec oktobar, „Džez za dž“ za cilj ima i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Koncerti se održavaju na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Domu omladine. Ulaz je slobodan.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Džez za dž – jedanaesta sezona – program

• Subota, 9. septembar 2023. (13.00) Trio Uroša Spasojevića
Jedan od pionira autorskih muzičkih projekata u kojima bas gitara zauzima centralno mesto, premijerno će izvesti muziku sa albuma „Ballads“, čije objavljivanje je planirano za početak naredne godine. U njegovom triju su i predvodnik nove srpske džez scene, izvanredni trubač Ivan Radivojević, kao i najperspektivniji domaći mladi bubnjar Petar Ružičić, koji odskora uživa i svetsku reputaciju.

• Subota, 16. septembar 2023. (13.00) Učenici džez odseka MŠ „Stanković“
Ove godine publici će se predstaviti kvartet darovitog Nikole Šaškovića, učenika trećeg razreda džez klavira. Kvartet, koji je okupio specijalno za ovaj program, odsviraće repertoar sačinjen od poznatih i manje poznatih bibap standarda, kao i numera u latin ritmovima.

• Subota, 23. septembar 2023. (13.00) Studenti Katedre za džez i popularnu muziku FMU
Ovoga puta u fokusu je bend „Into the Rabbit Hole“, predvođen talentovanim trombonistom Kostom Vukašinovićem, koji je i aktivni član duvačke sekcije Big benda Radio-televizije Srbije.

• Subota, 30. septembar 2023. (13.00) Seansa Jazz Trio
Džez projekat iz Užica predvodi pijanista Željko Stojanović, a na repertoaru će biti autorske kompozicije i nekoliko džez standarda.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.