Naslovna » BG svaštara » Medicina » Kako doći do najboljih i najpovoljnijih ortopedskih pomagala
Galena Medic Ortopedija: Kako doći do najboljih i najpovoljnijih ortopedskih pomagala
Galena Medic Ortopedija: Kako doći do najboljih i najpovoljnijih ortopedskih pomagala

Kako doći do najboljih i najpovoljnijih ortopedskih pomagala

U ortopedska pomagala ubrajaju se svi medicinski uređaji koje pacijenti koriste kako bi poboljšali funkcionisanje mišićno-koštanog sistema.

Ortopedska pomagala, takođe, pružaju podršku osobama sa određenim povredama, deformitetima i sličnim zdravstvenim stanjima koja utiču na sposobnost kretanja i obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Najčešće su ortopedska pomagala preporučena onima koji imaju probleme sa zglobovima, kostima, mišićima ili kičmom.

Osnovna namena ortopedskih pomagala je da olakšaju kretanje pacijenata, odnosno da smanje bol i nelagodnost osobama koje imaju određene ortopedske probleme. Sve vrste ortopedskih pomagala imaju svoju svrhu i prilagođena su specifičnim potrebama korisnika. Ova sredstva osobama pružaju podršku, stabilnost i olakšavaju opterećenja na određenim delovima tela.

Ortopedska pomagala namenjena su prvenstveno osobama sa različitim zdravstvenim izazovima koja negativno utiču na njihovu pokretljivost. Dizajn svakog od dalje navedenih pomagala ima za cilj da olakša svakodnevne aktivnosti i poboljša kvalitet života svim osobama koje imaju određene zdravstvene probleme.

Gde pronaći najkvalitetnija ortopedska pomagala

Ortopedska pomagala neophodna su za sve one pacijente kojima trenutno zdravstveno stanje otežava obavljanje svakodnevnih aktivnosti, međutim, postavlja se pitanje gde se može pronaći najšira ponuda kvalitetnih i raznovrsnih ortopedskih pomagala.

Najsigurniji izbor za kupovinu je proverena prodavnica koju će vam preporučiti veliki broj doktora, u kvalitet čijih medicinskih pomagala se do sada uverilo bezbroj ljudi.

Galena Medic Ortopedija za vas nudi najkvalitenija ortopedska pomagala koja će vam olakšati život i vratiti vam određenu dozu samostalnosti u obavljanju dnevnih aktivnosti.

Sveobuhvatnu ponudu možete pogledati na njihovom web sajtu do koga možete doći klikom na link – medicinska pomagala Beograd.

Između ostalog, kod njih možete naći najbolje izrađene pomagala po vrlo pristupačnoj ceni i to: antidekubitne dušeke i jastuke, bolničke krevete, invalidska kolica, hodalice, kragne za vrat, midere, ortoze i mitele, štake, štapove, toaletne stolice, ali i dodatke koji vam mogu biti od velike pomoći poput rukohvata za kupatilo ili nastavka za WC šolju.

Vrste ortopedskih pomagala

Ne dozvolite da vas bolovi spreče da obavljate svoje svakodnevne aktivnosti u kojima uživate. Glavna svrha ortopedskih pomagala i jeste da poboljšaju funkcionalnost, ublaže bolove, pozitivno utiču na pokretljivost i pruže telu bolju stabilnost. Sva ortopedska pomagala mogu se odvojiti u nekoliko kategorija, a same kategorije zavise od primarne namene pomagala.

U prvu kategoriju navode se pomagala za hodanje koja se koriste da bi poboljšali stabilnost i sigurnost pri hodanju i održavanju ravnoteže. U ovu kategoriju uključene su hodalice, štake i štapovi za hodanje.

Drugu kategoriju čine pomagala za sedenje, poput invalidskih kolica ili stolica i dušeka za dekubitus. Pomagala za sedenje su tu da poboljšaju položaj tela, ali i da smanje pritisak koji se vrši na deo tela koja je konstantno u istom položaju.

Steznici i ortoze predstavljaju treću kategoriju i pomoću njih održava se pravilan položaj udova i kičme, ali i podrška i stabilizacija stanja u slučaju povreda ili bolesti. U sklopu četvrte kategorije, protetike, nalaze se pomagala za zamenu ili održavanje funkcije određenog dela tela.

Cene ortopedskih pomagala

Konačna cena određenog ortopedskog pomagala zavisiće od mnogo faktora. Prvenstveno varijacija cena zavisi od same vrste pomagala, njegovog brenda i kvaliteta – ortopedska pomagala cene.

Cena takođe može zavisiti i od specijalnih zahteva pacijenata. Ipak, ulaganje u sopstveno zdravlje mora biti prioritet, iako se mogu naći pomagala koja su jeftinija trebalo bi obratiti pažnju na sam način izrade pomagala, odnosno na njihov kvalitet.

Uzaludno je potrošiti novac na nekvalitetna ortopedska pomagala koja, ne samo da vam neće pomoći da poboljšate svoje zdravlje, već vam mogu i pogoršati trenutnu zdravstvenu situaciju. Odaberite ortopedska pomagala proverenih stručnjaka koji sa širokim iskustvom i posvećenošću brinu o svojim klijentima. Pronađite svu adekvatnu opremu koja vam je neophodna na jednom mestu i započnite svoj dan bez poteškoća i bolova.

Svrha ortopedskih pomagala je da osobi omogući što više samostalnosti pri fizičkim izazovima, ali pored boljeg funkcionisanja tela ortopedska pomagala poboljšavaju i kvalitet života osobe koja ih koristi.

Pre bilo kakve kupovine trebalo bi se posavetovati sa stručnim licima koji će proceniti koja pomagala bi najviše odgovarala vašim potrebama. A vrhunska usluga od strane stručnog tima i konstantna podrška je ono što Galenu Medic izdvaja od ostalih, uz njih uvek ćete imati saveznika kojem ćete moći da se obratite u vezi bilo kakvih nedoumica.

Sva ortopedska pomagala koja se nalaze u ponudi Galena Medic Ortopedije poseduju dozvole Ministarstva zdravlja i rešenja agencije za Medicinska sredstva i lekove.