Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Što se bore misli moje
Novi filmovi u bioskopima: Što se bore misli moje
Novi filmovi u bioskopima: Što se bore misli moje

Novi filmovi u bioskopima: Što se bore misli moje

Istorijski triler Milorada Milinkovića „Što se bore misli moje“ premijerno će biti prikazan u sredu, 20. septembra 2023. od 20.00, u MTS dvorani.

Film o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu, naći će se na repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka, 21. septembra.

U godini kada se beleži tačno dva veka od rođenja kneza Mihaila na bioskopsko platno stiže uzbudljiv istorijski, politički triler, po scenariju Milorada Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića, o atentatu na jednog od naših najvećih vladara koji se, 1868. godine, dogodio na Košutnjaku.

Kako ozbiljna i važna istorijska tema iziskuje temeljan rad, snimanje filma počelo je na jesen 2021. godine i trajalo je skoro punih godinu dana.

„Znamo izvršioce, ne znamo nalagodavce, kao u većini atenata“, istakao je reditelj, dodajući: „Uzeli smo sebi za pravo da ukažemo na one sile, za koje mislimo da stoje iza toga.“

„Ima stvari koje nisu poznate i nikada se neće ni saznati. Što se tiče poznatih stvari, mi smo se apsolutno držali istorijskih činjenica, a što se tiče nekih momenata koji nisu rasvetljeni, predstavili smo ih onako kako mislimo da su se odigrali. U tom smislu nismo se igrali, sve je tako moglo da se dogodi.“

Osim što je film „Što se bore misli moje“ bazično politički triler, po rečima autora, reč je i o ljubavnoj priči koja se osvrće na odnos između kneza Mihaila i njegove, znatno mlađe verenice, Katarine Konstantinović.

Originalni naziv filma: Što se bore misli moje. Premijera: MTS dvorana, 20. septembar 2023, 20.00. Početak prikazivanja: 21. septembar 2023. Dužina trajanja: 140 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2023. Žanr: drama, istorijski. Uloge: Dragan Mićanović, Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura. Reditelj: Milorad Milinković.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.