Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Dodeljena nagrada Stevan Mokranjac – otvorena 32. Međunarodna tribina kompozitora (FOTO)
Otvorena 32. Međunarodna tribina kompozitora (foto: Bojan Živojinović)
Otvorena 32. Međunarodna tribina kompozitora (foto: Bojan Živojinović)

Dodeljena nagrada Stevan Mokranjac – otvorena 32. Međunarodna tribina kompozitora (FOTO)

Koncertom ansambla „Gradilište“ svečano je otvorena 32. Međunarodna tribina kompozitora. Festival je otvorila pijanistkinja Nada Kolundžija.

Tradicionalno, na svečanom otvaranju je dodeljena i nagrada „Stevan Mokranjac“. Ovogodišnja dobitnica je Tatjana Milošević-Mijanović, redovni profesor kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti.

Najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno izvedeno delo u prethodnoj godini Milošević-Mijanović je dobila za delo „Tri pesme o nama“ za mecosopran i kamerni orkestar.

32. Međunarodna tribina kompozitora (foto: Bojan Živojinović)
Tatjana Milošević-Mijanović (Bojan Živojinović)

U okviru „Tribine o Tribini“ razgovoraće se o nagrađenoj kompoziciji u subotu, 7. oktobra od 19.00, u Maloj sali Kolarčeve zadužbine. Razgovor sa autorkom će voditi muzikološkinja Ivana Miladinović-Prica.

Najznačajniji festival savremene muzike u Srbiji, 32. Međunarodna tribina kompozitora, održava se do 7. oktobra 2023. u Studentskom kulturnom centru, dvorani AKUD „Lola“ i Kolarčevoj zadužbini. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

32. Međunarodna tribina kompozitora (foto: Bojan Živojinović)
32. Međunarodna tribina kompozitora (foto: Bojan Živojinović)

Publika ima priliku da čuje dela koja predstavljaju pregled najnovijih ostvarenja domaćih stvaralaca uz izbor reprezentativnih primera savremene muzike širom sveta.

Osnivač i izvršni producent je Udruženje kompozitora Srbije. Ovogodišnju Tribinu podržali su Sokoj – Organizacija muzičkih autora Srbije, Ministarstvo kulture Srbije, Grad Beograd i Opština Vračar.

Više o manifestaciji pročitajte na OVOM LINKU.

(danubeogradu.rs / ProPR)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.