Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Marija Lazić, Igor Lazić i Marko Bogdanović
Ciklus koncerata Muzikom kroz muzej: Marija Lazić, Igor Lazić i Marko Bogdanović
Ciklus koncerata Muzikom kroz muzej: Marija Lazić, Igor Lazić i Marko Bogdanović

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Marija Lazić, Igor Lazić i Marko Bogdanović

Četvrti koncert u okviru četvrtog ciklusa „Muzikom kroz muzej“ biće održan u Istorijskom muzeju Srbije, u četvrtak, 23. novembra 2023. od 20.00.

Nastupiće oboistkinja Marija Lazić i hornista Igor Lazić uz klavirsku saradnju Marka Bogdanovića. Na programu su kompozicije Karla Rejnekea i Hajnriha von Hercongenbergera, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Na zahtev publike, tokom četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u sali će u posebnoj vitrini biti izložene neke od nota kompozicija srpskih kompozitora iz notne arhive Muzeja, koje se, kao osobenost ciklusa izvode na svakom koncertu u aranžmanima samih muzičara.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296. Rezervacije se primaju radnim danima od 12.00 do 19.00 (osim ponedeljkom). Cena karte je 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u petak, 24. novembra. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve, druge i treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Podsećamo da je u Istorijskom muzeju Srbije otvorena reprezentativna izložba „Čekajući stalnu postavku„, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljkom, od 12.00 do 20.00 (prodaja ulaznica do 19.00). (danubeogradu.rs)