Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Kapetan Marvel 2
Novi filmovi u bioskopima: Kapetan Marvel 2
Novi filmovi u bioskopima: Kapetan Marvel 2

Novi filmovi u bioskopima: Kapetan Marvel 2

Novi Marvelov film, „Kapetan Marvel 2“, premijerno će biti prikazan u bioskopima, u sredu, 8. novembra 2023, a dan kasnije biće na redovnim repertoarima.

Posle nekoliko meseci zatišja, čuveni Marvel studio donosi pred bioskopsku publiku nastavak franšize i još jedno akciono ostvarenje o moćima Kerol Danver. Prvi film snimljen je 2019. godine.

Rediteljka filma Nia Dakosta najmlađa je rediteljka koja je stavila svoj potpis na neki Marvelov film, a ujedno kao i scenaristkinja unosi sveže ideje i u nastavku franšize „Kapetan Marvel“, Keroline moći dopunjuje sa moćima dve mlade junakinje.

Dobitnica nagrade Oskar, Bri Larson, kao Marvelova junakinja nenamerno započinje fantastičnu svemirsku avanturu i u misiji opstanka sveta pridružuju joj se i tinejdžerka Kamala Kan, inače, poznat lik u popularnoj seriji „Ms Marvel“, kao i naučnica Monika Rambo ćerka nekadašnje Karoline pokojne prijateljice i lik poznat u seriji „VandaVizija“ rađene po Marvelovom stripu.

„Tri heroine će zameniti svoja mesta. Haotično je i pomešano, a želela sam da to predstavim i kroz njihove pojedinačne likove“, rekla je rediteljka filma.

Iako je Kerol povratila identitet koji su joj oduzeli pripadnici tiranske Kri vrste i osvetila se Vrhovnoj inteligenciji, ona ponovo preuzima teret destabilizovanog univerzuma.

Dužnost je dovede do Crvotočine povezane sa Kri revolucijom i njene moći prepliću se i mešaju sa moćima Kamale Kan, poznate kao Ms. Marvel i moćima zaboravljene nećake, sada S.A.B.E.R. astronautkinje, Monike Rambo.

Ovaj izuzetan trio počinje da uči kako da zajedno i udruženo radi u cilju spašavanja univerzuma.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Marvels / Kapetan Marvel 2. Premijera: 8. novembar 2023. (nekoliko bioskopa). Početak prikazivanja: 9. novembar 2023. Dužina trajanja: 105 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2022. Žanr: akcija, avantura, SF. Uloge: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson, Zawe Ashton. Rediteljka: Nia DaCosta.
(danubeogradu.rs)