Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: T.I.M.
Novi filmovi u bioskopima: T.I.M.
Novi filmovi u bioskopima: T.I.M.

Novi filmovi u bioskopima: T.I.M.

Film koji će publiku naterati da se zapita da li fikcija može postati stvarnost, „T.I.M.“, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 16. novembra 2023.

Ovo delo neće privući pažnju samo ljubitelje naučne fantastike, već široku publiku koja pored vrhunske glume i originalne estetike, od umetnosti očekuje i ukazivanje na goruća pitanja društva u kom živimo.

Svedoci smo da veštačka inteligencija postaje sastavni deo naših života, a protagonisti filma „T.I.M.“ pokazaće šta može da se desi ukoliko se pomeri granica između ljudi i robota.

Abi i Pol se sele u malo mesto kako bi zajedno proveli kvalitetno vreme, ali tamo shvataju da će deliti svoj najsavremeniji „pametni dom“ sa tehnološki integrisanim slugom.

Abi radi u Intergejt Robotiksu kao šef odeljenja za protetiku i na poklon od šefa dobija T.I.M-a, humanoidnog robota. T.I.M. kuva i čisti, pravi savršenu kupku, božanstveno masira stopala i pruža besprekorne komplimente ili izuzetne reči utehe. Sve su to veštine od kojih se Polu diže kosa na glavi, i on počinje da sumnja da je T.I.M. možda previše fokusiran na ispunjavanje Abinih potreba.

Da li je u pitanju Polova paranoja dok se bori da pronađe posao i povrati Abino poverenje nakon neverstva u prošlosti? Ili T.I.M. zaista postaje opsednut Abi, koristeći svoju ogromnu inteligenciju (da ne pominjemo to da ima pristup svim uređajima ovog para) u želji da uzurpira Polovo mesto u kući?

A ako je ovo drugo, koliko je daleko T.I.M. spreman da ide?

Originalni naziv filma: T.I.M. Početak prikazivanja: 16. novembar 2023. Dužina trajanja: 101 minut. Država i godina proizvodnje: VB / 2023. Žanr: naučna-fantastika, triler. Uloge: Georgina Campbell, Eamon Farren, Mark Rowley, Mark Rowley, Nathaniel Parker. Reditelj: Spencer Brown.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.