Naslovna » Izlasci » Festivali » Pozorišni festival Parobrod 3
Pozorišni festival Parobrod 3
Pozorišni festival Parobrod 3

Pozorišni festival Parobrod 3

Treći Pozorišni festival Parobrod biće održan od 20. do 25. novembra 2023, a biće predstavljena četiri nova ostvarenja i dve predstave Parobrod teatra.

U ponedeljak, 20. novembra od 20.00, igrokazom „Plovidba“ u režiji Fedora Đorovića i interpretaciji Gale Šalipur, Komnena Cerovića i Fedora Đorovića biće otvoren festival.

„Plovidba“ je priča o tek stasalom mornaru koji pokušava da se dokaže u svetu beskrajnog okeana. U toku svog putovanja susreće se sa podvodnim svetom i misterioznom tunom čija pojava ga proganja.

Drugi dan festivala rezervisan je za predstavu „Sastanak na slepo„. To je priča o (ne)poznavanju samog sebe i postavlja pitanje koliko nas virtuelni život zbližava ili razdvaja u iluziji da nekoga, čak i sebe same dobro poznajemo. Komad predstavlja metaforu društva u kome se putem interneta upoznajemo ali ne poznajemo. U predstavi igraju: Milena Đorđević i Predrag Kotur, a režiju potpisuje Miloš Đorđević.

U sredu, 22. novembra, publici će se predstaviti Marina Bukvički i Ivan Nikolić sa predstavom „Ja lutka“ koja je nastala na Institutu za umetničku igru, na doktorskim studijama Umetnička igra i performans, i predstavlja omaž našoj istaknutoj naučnici Milevi Marić Ajnštajn baveći se njenim životom iz jednog sasvim drugačijeg ugla posmatranja.

„Ja lutka“ je priča o ljubavi i izdaji, o tome šta smo sve u stanju da žrtvujemo samo da bismo bili prihvaćeni. Takođe, ona postavlja pitanje koje je ujedno bilo i motiv za realizaciju ovog projekta a glasi: „Koliko košta ljubav?“

Predstava „Reci ne nasilju„, koju je režirao Fuad Tabučić, biće izvedena u četvrtak, 23. novembra. Ova predstava zasnovana je na istinitim ispovestima i kroz šest priča govori o svemu onome kroz šta prolaze žrtve nasilja. Glumci u predstavi su: Aleksandra Manasijević, Aleksandra Mihajlović, Snežana Knežević, Marina Kukić i Fuad Tabučić.

Predstava „Bajbok„, u adaptaciji i režiji Tatjane Kecman i interpretaciji Ane Lečić i Tatjane Kecman očekuje nas u petak, 24. novembra. Nastala po motivima dramskog teksta „Emigranti“, Slavomira Mrožeka, ova tragikomična priča smeštena je u Švedskoj. Dve žene sa naših prostora u iznajmljenom stanu, slave Novu godinu.

Zarobljene, ne samo zbog karantina, već i zbog svojih pogrešnih uverenja i fantazije o boljoj budućnosti, sadašnjost prolazi mimo njih. Njihova koegzistencija za vreme korone bi možda bila tužna da se tu nije našla flaša skupocenog stranog pića.

Festival zatvara predstava „Litica“ po tekstu Stefana Isakovića, a mladu glumačku ekipu čine: Fedor Đorović, Gala Šalipur, Jovan Mijović, Jelena Tjapkin i Sunčica Milanović.

Sve predstave u Kapetan-Mišinoj 6a počinju u 20.00, a cena ulaznice za svaku predstavu je 500 dinara.

Rezervacije i informacije na 011 4142 163 ili putem društvenih mreža UK Parobrod.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.