Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Hristina sa pesmom „Bedem“ na Pesmi za Evroviziju
Hristina (foto: Aleksandar Dmitrović)
Hristina (foto: Aleksandar Dmitrović)

Hristina sa pesmom „Bedem“ na Pesmi za Evroviziju

Tri meseca nakon što je njen debitantski album „Bedem“ objavljen u zajedničkom izdanju dve najstarije izdavačke kuće u regionu (PGP RTS i Croatia Records), beogradska kantautorka Hristina takmiči se za predstavnika Srbije na Evroviziji u okviru festivala Pesma za Evroviziju 2024.

Hristina će se predstaviti pesmom „Bedem“, čiji je tekstopisac i kompozitor, kao i koautor aranžmana zajedno sa kolegom Andrejom Stojićem, članom grupe Neverne Bebe.

„Pesma za Evroviziju je sjajna prilika da predstavim muziku koju pišem i dišem. Iako „Bedem“ odstupa od uobičajenog evrovizijskog stila, verujem da može pronaći put do svoje publike. Radujem se ovom velikom izazovu i ne razmišljam o plasmanu već o tome kako da nastupom srušim bedeme između sebe i slušalaca koji bi pesmu mogli da zavole“, poručuje Hristina.

Hristina - Bedem - izbor za Pesmu Evrovizije 2024.

Hristina je promociju svog debi albuma održala 24. novembra 2023. u Beogradu, a nekoliko numera sa izdanja „Bedem“ već je predstavila i ranije, objavljujući ih kao digitalne singlove koje su pratili i veoma zapaženi video-spotovi, o čemu svedoči i nominacija za nagradu Muzzik video awards (MVA2023 – Najbolji novi izvođač – spot za pesmu „Sami zajedno“).

Kroz numere „Decembar“, „Kasnim“, „Sami zajedno“ i „Usamljeni ljudi“, publika je već upoznala Hristinin moćan vokal i stekla uvid u obeležja poetike i autorskog izraza mlade autorke.

Hristina je autorka muzike i tekstova svih svojih pesama, a koautori muzičkih aranžmana kompozicija na albumu „Bedem“ su Darko Lukić, Andreja Stojić, Filip Vlatković, Draško Popović, Lazar Arsović i Ana Krstajić. (danubeogradu.rs / KomunikArt)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.