Naslovna » BG svaštara » Književnost » Laguna: Ijan Keršo – Ličnost i moć: Graditelji i uništitelji moderne Evrope
Laguna: Ijan Keršo - Ličnost i moć: Graditelji i uništitelji moderne Evrope
Laguna: Ijan Keršo - Ličnost i moć: Graditelji i uništitelji moderne Evrope

Laguna: Ijan Keršo – Ličnost i moć: Graditelji i uništitelji moderne Evrope

Nova knjiga koju je napisao Ijan Keršo „Ličnost i moć: Graditelji i uništitelji moderne Evrope“ jeste nadahnuto nastojanje da se razumeju vladari.

Moderno doba svedoči pojavi pojedinaca na čelu evropskih država koji su često u svojim rukama imali neograničenu vlast i radili šta im se prohte ne obazirući se na posledice, ali i onih koji su svojom vizijom doprineli svetloj budućnosti kontinenta.

Ova knjiga pokazuje one koji su delali na svetskoj pozornici tako i one čiji se uticaj više ograničavao na države na čijem su čelu bili.

Šta je to u vezi s njima i s vremenom u kojem su živeli što im je omogućilo da u svojim rukama često imaju nesputanu moć? I šta je dovelo do okončanja te ere? Keršo razmatra različite tipove karaktera, od Lenjina, Hitlera, Staljina, Musolinija, Čerčila i De Gola, preko Adenauera, Franka, za nas uvek interesantnog Tita, do Gorbačova, Margaret Tačer i Kola. Oslanjajući se na svoje izuzetno znanje, Keršo istražuje kako su ličnosti koje su se međusobno izrazito razlikovale koristile moć.

Ijan Keršo je britanski istoričar, a njegov rad je usmeren na istoriju Nemačke dvadesetog veka. Smatra se za jednog od vodećih stručnjaka za istoriju nacizma, a najpoznatiji je po dvotomnoj biografiji o Hitleru, koja se smatra najpotpunijom biografijom do sada. Objavio je veliki broj istorijskih knjiga i radova, a na temu nacizma je snimio i dve dokumentarne serije za BBC.

„Ličnost i moć: Graditelji i uništitelji moderne Evrope“ Ijana Kerša u prodaji je u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.