Naslovna » BG svaštara » Književnost » Stiven Erikson u Beogradu
Stiven Erikson u Beogradu
Stiven Erikson u Beogradu

Stiven Erikson u Beogradu

Jedan od najznačajnijih svetskih autora žanra epske fantastike, Stiven Erikson, družiće se sa čitaocima 20. maja 2024. od 17.00 u knjižari Delfi SKC.

On će u ponedeljak potpisivati svoje knjige u izdanju Lagune i odgovarati na pitanja čitalaca.

Erikson je stekao svetsku slavu i armiju čitalaca serijalom „Malaška knjiga Palih“, a Laguna je objavila 14 knjiga ovog autora. Zanimljivo je da je po obrazovanju arheolog i antropolog, a završio je i kurs kreativnog pisanja u Književnoj radionici Ajove.

Nakon druženja u knjižari Delfi SKC, Stiven Erikson će od 19.00 biti gost Dice Arene, jedinstvenog board game kluba na prvom spratu SKC-a, gde će odigrati jednu od svojih omiljenih igara Dungeons & Dragons.

Stiven Erikson boravi u Srbiji kao gost šestog Festivala fantastike u Nišu, u organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike „Ordo DrakoNiš“ i Niškog kulturnog centra.

Laguna je nedavno objavila najnovije delo Stivena Eriksona „Zvon pasa“, novu pripovest iz „Malaške knjige Palih“ uzbudljiv i razdirući roman o ratu, intrigama i mračnoj, nekontrolisanoj magiji. „Zvon pasa“ je novo poglavlje u Eriksonovom monumentalnom serijalu – epska fantastika u svom najmaštovitijem i najuzbudljivijem pripovedanju. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.