Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Duo Edit
MUZIKOM KROZ MUZEJ: Duo Edit
MUZIKOM KROZ MUZEJ: Duo Edit

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Duo Edit

Sedamnaesti koncert u okviru četvrtog ciklusa „Muzikom kroz muzej“ biće održan u Istorijskom muzeju Srbije, u utorak, 4. juna 2024. od 20.00.

U okviru ovog muzičkog serijala nastupiće Duo Edit, koji čine violinistkinja Edit Makedonska i harfistkinja Gorana Ćurgus. Na programu su kompozicije D’Ambrozija, Karozija, Hačaturjana, Feldkotera, Đenadera, Fostera, Hristića, Berštajna, Gadea i Lare, a pored njih, kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296. Rezervacije se primaju radnim danima od 12.00 do 19.00 (osim ponedeljkom). Cena karte je 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u sredu, 5. juna. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Podsećamo da je u Istorijskom muzeju Srbije otvorena reprezentativna izložba „Čekajući stalnu postavku„, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljkom, od 12.00 do 20.00 (prodaja ulaznica do 19.00). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.