Naslovna » Izlasci » Magični varijete vol. 2 u MTS dvorani
Magični varijete vol. 2 u MTS dvorani
Magični varijete vol. 2 u MTS dvorani

Magični varijete vol. 2 u MTS dvorani

Spektakularni MAGIČNI VARIJETE VOL. 2 biće održan i ove jeseni, 19. oktobra 2024. u MTS dvorani, uz nekoliko premijernih izvođenja.

U okviru ove specifične forme mađioničarskog nastupa, koji je doživeo pravu eksploziju među beogradskom publikom prošle godine, nastupiće iluzionisti, žongleri, komičari, akrobate i mađioničari iz celog sveta, a ono što će doneti svežinu čitavom spektaklu su potpuno nova imena.

Naime, na sceni MTS dvorane prvi put će nastupiti artisti: Elastic, Hector Manca, Fransua Roše, Lusi S. Urenja, Maxi Minerbe, ali i već tradicionalno – srpski mađioničar Igor Trifunov. Pomenuti izvođači doneće u Beograd svoju posebnost iz sveta magije, a publici obećavaju spektakl, u kom do sada nisu imali prilike da uživaju.

Elastic

U pitanju je atraktivan burleskni lik sa italijanskim akcentom, koji svoju publiku vodi kroz univerzum cirkusa i pozorišta. Za više od 30 godina karijere proputovao je ceo svet od Kanade, preko Rusije do Japana, ostavljajući publiku bez daha i zasmejavajući je do suza svojim gegovima, slepsik komedijom i klovnovskim šarmom. Nagrađivan je na brojnim festivalima humora, cirkusa i magije. Nastupao je u najpopularnijim TV programima zabavnog karaktera.

Fransua Roše

Fransua Roše predstaviće se svojom žonglerskom tačkom, koja je mnogo više od toga. To je spoj elegancije, veštine, energije i šarma, tako da ćete imati utisak da se pred vašim očima odigrava prava magija. Ona je svetski šampion u žongleraju, prvenstvo je osvojila 1995. u Las Vegasu, a njeno ime možete naći u Ginisovoj knjizi rekorda. Nastupala je u čuvenom Vinter Gardenu i brojnim varijetejima širom sveta.

Hector Manca

U pitanju je multidisciplinarni umetnik čija je specijalnost salonska magija, manipulacija, pickpocketing. Imaćete priliku da uživate u njegova dva performansa. Prvi je takozvani „pošteni lopov“, u kojoj će publici pokazivati veštinu neprimetnog skidanja satova, krađe novčanika, narukvica i tome slično… Naravno da će sve to na kraju pošteno vratiti, ali ipak se pripazite. Druga tačka je neverovatan spoj umetnosti, mađioničarskih manipulacija i komedije, za koju je 2015. godine osvojio Grand Prix na svetskom prvenstvu mađioničara u Riminiju i sa kojom je proputovao ceo svet, nastupajući na brojnim festivalima i TV show programima.

Luis S. Urenja

Stručnjak za trikove sa kartama. Usled saobraćajne nesreće u detinjstvu mogao je da pokreće samo jednu ruku, pa je počeo da izmišlja trikove, tehnike i poteze koji su njemu prilagođeni, napravivši svoj originalni stil. On jeste Španac, ali je zaljubljen u Srbiju kao i u magiju. Videćete trikove sa kartama iz jednog sasvim drugog ugla.

Maxime Minerbe

Da li ste ikad poželeli da se kao Supermen presvučete u deliću sekunde? Predstavljamo vam artistu Maxa Minerbea iz Francuske, stručnjaka za quick change (magična promena kostima). Od 2013. godine, osvaja brojne nagrade, potvrđujući svoje mesto među najperspektivnijim umetnicima.

Igor Trifunov

Jedan je od najuspešnijih srpskih mađioničara i iluzionista srednje generacije. Još od detinjstva je zainteresovan za tajne magične umetnosti. Profesionalno se bavi ovim poslom od početka 2000. godine. Osvojio je niz prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada. Autor je porodičnog spektakla „Igorov magični šou“, koji izvodi od 2010. godine, kao i iluzionističkog programa „Iluzija ili stvarnost“ (2013). Široj javnosti je postao poznat po TV serijalu „Ulična magija“. Posle osvojenog četvrtog mesta na svetskom prvenstvu mađioničara u Riminiju (2015), započinje novo poglavlje u karijeri. Danas je jedan od najtraženijih mađioničara u Srbiji sa izuzetnom svetskom karijerom.

***

Karte su u prodaji na blagajni MTS dvorane i na mtsdvorana.rs.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.