Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (6. i 7. jun 2024)
I danas u Beogradu suzbijanje odraslih formi komaraca (foto: Pixabay)
I danas u Beogradu suzbijanje odraslih formi komaraca (foto: Pixabay)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (6. i 7. jun 2024)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće danas i sutra mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

U četvrtak, 6. juna 2024, od 18.00 do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki na sledećim lokacijama: nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, Ada Ciganlija, Makiš, Ada Huja, deo Višnjice do Bele stene, Ritopek, Vinča uz Dunav, Ada Međica, obala Save ka Ostružnici i Umci, blokovi 44, 45, 70 i 70a.

U petak, 7. juna od 18.30 do ponoći, tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: obala Save uz naselja Ostružnica, Umka do Baričke ade, nasip od Pančevačkog mosta do naselja Mali raj, naselje Mali raj, Azilantski centar, nasip od Pančevačkog mosta do naselja Crvenka, Jojkićev dunavac, naselje Crvenka, Kovilovo, Glogonjski rit, Jabučki rit.

Tretmani će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Ukoliko ugrađani primete povećanu brojnost komaraca, mogu je prijaviti Servisnom centru Grada Beograda na broj telefona 11-0-11.

Preparati koji ekipe JKP-a „Gradska čistoća“ koriste za suzbijanje komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisani su u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te nema razloga za strah.

„Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca“, saopšteno je iz JKP-a „Gradska čistoća“. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.