Naslovna » BG servis » Suzbijanje krpelja u Beogradu, 21. jun 2024.
Suzbijanje krpelja u Beogradu (foto: Pixabay)
Suzbijanje krpelja u Beogradu (foto: Pixabay)

Suzbijanje krpelja u Beogradu, 21. jun 2024.

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ u petak, 21. juna 2024, sprovešće akcije suzbijanja krpelja na javnim površinama.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi od 8.30 do 12.00, a obuhvatiće javne zelene površine na Topčideru i u Hajd parku.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom, kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Preparat je upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah. Apeluje se na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.