Dvanaesti Jesenji ukus fest, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu, 21. septembra 2024, u hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu.
Ova manifestacija okuplja najbolje domaće proizvođače iz Srbije, predstavljajući široku lepezu autentičnih proizvoda. Posetioci će imati priliku da uživaju u nezaboravnim aromama i degustaciji najkvalitetnijih sireva, suhomesnatih proizvoda, renomiranih vina, likera, domaćih sokova i meda.
U ponudi će biti i domaća pršuta, kobasice, slasni čvarci, a sve to će pratiti čaša vrhunskog vina za savršenstvo gastronomskog doživljaja. Za ljubitelje slatkiša pripremljeni su domaći kolači, čokolade i tradicionalni džemovi.
Poseban događaj na ovogodišnjem festivalu biće suši radionica u 12.00 sa Urošem Radoičićem, nosiocem tri Ginisova rekorda i sertifikovanim suši majstorom. On će otkriti tajne pripreme poznatih japanskih zalogaja. Za 13.00 predviđen je masterklas sa Stefanom Savićem, suši majstorom koji će pokazati kako se prave suši rolnice.
U okviru bogatog programa posetioce očekuju i panel na temu „Marketing u poljoprivredi i plasiranje proizvoda“, Zepter škola kuvanja, kao i radionice namenjene najmlađima.
Takođe, biće održana i radionica „Svi darovi košnice – od meda do otrova“ gde će posetioci saznati kako najbolje iskoristiti sve što nam pčele daruju.
Specijalni žiri dodeliće priznanja „Najbolji ukus Srbije“ u devet različitih kategorija, dok će posetioci glasati i odlučiti o „Gran-pri“ nagradi festivala.
Osim toga, svi posetioci imaju priliku da osvoje brojne nagrade i poklone. Ukus fest će biti otvoren za posetioce od 11.00 do 20.00. (danubeogradu.rs)