Naslovna » Belgrade Design District – Choomich

Belgrade Design District – Choomich

Čumićevo sokače (foto: Nemanja Nikolić)
Čumićevo sokače (foto: Nemanja Nikolić)

Belgrade Design District je tržni centar u kojem se mogu kupiti ili samo razgledati originalni radovi beogradskih umetnika, modnih i drugih dizajnera.

Nalazi se u lokalima koji jedan do drugog zauzimaju deo Čumićevog sokačeta, pešačkog prostora u najužem centru grada, između Doma omladine Beograda i Terazija.

Belgrade Design District promovisan je pod imenom Choomich Design District 1. novembra 2010. godine, energijom i voljom umetnika svih generacija. Ideja je bila da se Beograđani ponovo pozovu u Čumićevo sokače, jedan od prvih tržnih centara koji je krajem devedesetih ispražnjen i napušten.

Belgrade Design District = kreativni Beograd

Nekada popularni „Čumić“ tako je opet oživeo, a dizajneri su posle prvih godinu dana promenili ime svog distrikta kako bi naglasili da je ono što izlažu način na koji razmišlja talentovani kreativni Beograd.

Modni i umetnički ateljei postali su mesta odabranih događaja i novih načina komunikacije sa posetiocima u toku godine.

U Belgrade Design District-u se može, kao i u sličnim umetničkim kvartovima u svetskim metropolama, kupiti garderoba, unikatni predmeti za kuću, nakit, umetnička dela… ili samo posetiti prostor, pogledati šta je izloženo u galerijama, svratiti u kafeteriju, upoznati se sa idejama dizajnera i modnim novostima, dobiti savet…

Ima tu i drugih interesantnih proizvoda kao što su eterična i jestiva ulja i sapuni iz domaće radinosti.

Pomenućemo i sve popularniju galeriju Bartselona, u kojoj se izlažu samo fotografije.

Ukratko, u Belgrade Design District-u posetioci sebi mogu priuštiti lepe predmete i lepo okruženje, na kojima i u kojem vredno rade dizajneri novog „Čumića“. (danubeogradu.rs)