Izdvajamo
Naslovna / BG svaštara / Beograd 2020 / Beograd u procesu kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2020
Doris Pak
Doris Pak

Beograd u procesu kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2020

Budućnost projekta Evropskih prestonica kulture bila je tema konferencije održane u četvrtak, 10. novembra u Evropskom parlamentu (EP).

Predsedavajuća konferencije, predsednica Komiteta za kulturu EP, Doris Pak, u uvodnom obraćanju prisutnima, istakla je moguće i vidljive smernice daljeg razvoja projekta počev od 2020.godine a potom istakla značaj prisustva delegacije Beograda koji sa svojim projektom veoma uporno i ozbiljno rade na kandidaturi tog grada za 2020.godinu.

Na konferenciji su govorili predstavnici ekspertskog žirija: Donuta Glondis (Poljksa), Erna Henikot Šepges (Luksemburg), prof. Johan Andreas Vizand (Nemačka) o zaključcima koje su doneli posle dosadašnjeg rada a koji se odnose na budućnost projekta.

U razgovoru, gospođa Pak je istakla da je Srbija, projektom Beograd 2020 odličan primer novih kandidata za ovu prestižnu evropsku titulu. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

2 komentar(a)

  1. UNIKATNO! Narode Evrope, upoznaj NAJVEĆI OTVORENI MUZEJ ZATVORENIH MUZEJA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>