Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

* DuB | 19. 4. 2015.

Scroll to top

Top

No Comments

Sajam knjiga u Beču "Buch Wien 12"

| Objavljeno: 10. 8. 2012.

1 Flares Filament.io 1 Flares ×

Ovogodišnji međunarodni sajam knjiga u glavnom gradu Austrije biće održan od 22. do 25. novembra. Sajam će otvoriti hemičar i pisac Karl Đerasi (Carl Djerassi), rođeni Bečlija bugarsko-jevrskih korena i izumitelj antibebi pilule.

Sajmu će prethoditi „Festival nedelje čitanja“ od 19. do 25. novembra koji će otvoriti američki sociolog i istoričar Ričard Senet (Richard Sennett). Od ostalih poznatih imena na sajmu će gostovati švajcarski autor Aleks Kapus (Alex Capus), kraljica krimi-romana Nele Nojhaus (Neuhaus), iz Francuske stiže Erik-Emanuel Šmit (Eric-Emmanuel Schmitt), iz Rusije Vladimir Sorokin, iz Izraela Zaul Fridlender (Saul Friedländer) i dr.

Sajam knjiga „Buch Wien“ peti put od svog nastanka, održava se u znaku literature istočne i jugoistočne Evrope. Novost ovogodišnjeg sajma biće „Dunavski salon“ u okviru kojeg će u saradnji sa „Initiative Danube Cultural Cluster“ biti predstavljen uzbudljiv kulturni prostor srednje Evrope kao i autori, publikacije i teme Dunavske regije. (danubeogradu.rs)

1 Flares Twitter 0 Google+ 1 Facebook 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×