Naslovna » Izlasci » Izložbe » „Nedoslednosti“ Đorđa Stojanovića

„Nedoslednosti“ Đorđa Stojanovića

Od 10. (12.00) do 22. oktobra u galeriji O3one (Andrićev venac 12) biće otvorena radionica „Nedoslednosti“ u kojoj će učestvovati studenti Arhitektonskog fakulteta i arhitektonski studio „4od7“ Đorđa Stojanovića.

Radionica je treći i završni deo naučno-istraživačkog projekta koji je započet pre dvanaest meseci u cilju ispitivanja fenomena materijalne transformacije. Predviđeni metod rada oslanja se na upotrebu dostupnih materijala i jednostavnih tehnika. Gumice, svima poznate iz svakodnevnog života, ovde će biti upotrebljene kao konstruktivne komponente za izradu složene prostorne strukture. Sposobnost gumenih materijala da se istežu ili komprimuju prema uticaju spoljašnjih sila, a zatim vraćaju u prvobitno stanje, biće eksploatisana kroz metod konstrukcije. Elastičnost, promenljivost u okviru reverzibilnog raspona deformacije materijala, tako će postati centralna karakteristika predviđenog prototipa. Proces konstrukcije biće dokumentovan i otvoren za posetioce.

Radionica će trajati do ponedeljka, 17. oktobra. Radovi će se izvoditi tokom celokupnog radnog vremena galerije. Otvaranje izložbe je u utorak, 18. oktobra u 19.00. (dub)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.