Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Sade na „rolling“ bini

Sade na „rolling“ bini

Najinteresantniji vokal današnjice na koji čekamo više od dvadeset godina, Sade, u okviru svetske turneje, održaće koncert u Beogradskoj areni, 30. oktobra.

Turneja koja je započela na proleće već se, po Bilbordovoj listi, nalazi na vrhu najposećenijih ove godine. Sa više od 100 zakazanih koncerata širom sveta, najveći je kandidat za laskavu titulu turneje sa najvećom zaradom.

U Beograd, Sade će doći sa impozantnom opremom! U dvanaest šlepera biće dovezena „rolling“ bina kakvu je, do sada u Beograd doneo samo Rammstein, u dimenzijama 15.85 m x 14.63 m x 1.6 m. Ova specijalna bina sastavlja se na sredini arene a zatim pomera do ciljne pozicije. Produkcija donosi i osam projektora koji će prenositi vizuelne efekte umetnice Sofi Miler, specijalno kreirane za turneju Sade.

Uz Sade Adu u Beograd će doći i stalni članovi benda i tekstopisci Stuart Colin Matthewman (gitara, saksofon), Paul Spencer Denman (bas), Andrew Hale (klavijature) kao i dva prateća vokala i bubnjar.

Stuart, Paul i Andrew nedavno su pokrenuli i interesantan blog na kome ostavljaju svoje utiske pre i posle koncerta kao i zanimljive fotografije. Njihove doživljaje svi mogu pratiti OVDE.

Sade je otpočela turneju 16. juna u Americi koncertom u Baltimoru posle deset godina pauziranja od koncerata.

Od objavljivanja debi albuma „Diamond Life“ 1984. do sada umetnica je objavila pet studijskih albuma, a svi su dospeli u Top 10 po Bilbordovoj listi „Top 200 Album Chart“. Od 1984. do danas prodato je više od 55 miliona primeraka. Njen poslednji studijski album „Soldier of Love“ ostvario je zavidan uspeh u celom svetu i debitovao kao broj jedan, zadržavši se u Americi na vrhu pune tri nedelje. Prodat je u više od dva i po miliona primeraka, i dostigao je dijamantski tiraž. U maju ove godine Sade je objavila album „The Ultimate Collection“. (dub)

Pročitajte i: Sade u Areni 30. oktobra!

2 komentari

  1. preskupo…