Izdvajamo
Naslovna » Porodica » Deca » Festival nauke: Padam na pamet

Festival nauke: Padam na pamet

Najveći regionalni Festival nauke tradicionalno će biti održan 2, 3. i 4. decembra, na nekoliko lokacija pod sloganom „Padam na pamet“. Svrha je i dalje jasna – da predstavi, objasni i promoviše nauku na način podjednako blizak i jasan svima, bez obzira na godine i obrazovanje.

Obeležiće ga non-stop eksperimenti, naučni šou programi, predavanja, debate i intervjui, izložbe, dečije radionice, zona za talente kao i deo festivala koji spaja nauku, tehnologiju i umetnost.

Peti Festival nauke biće održan u bivšoj Robnoj kući „Kluz“, Studentskom kulturnom centru, galeriji Narodne banke Srbije i u potpuno novom prostoru – sceni teatra „Bojan Stupica“. Spajanjem ove četiri lokacije u neposrednoj blizini, Beograd će na tri dana dobiti pravu naučno-festivalsku četvrt.

„Nauka bez prestanka“, „Fantastično-naučna bina“, „Daje se na znanje“, „EksperTinejdžeri“, „SUTRA“ i „Naučne igraonice“ programske su celine koje će publici predstaviti 300 mladih naučnika iz 32 naučne institucije, iz Srbije i inostranstva, u tri decembarska dana.

Festival nauke napravio je korak dalje, jer su posetiocima od ove godine na raspolaganju i bogati međunarodni programi. U saradnji sa Francuskim institutom u Beograd stižu naučni šou programi „Karike koje nedostaju“ na čelu sa naučnim klovnom Fabiom Fabuleom, Osidijana „Ljudožderka“ kao i radionica „neizvodljivih“ eksperimenata nerešivih problema koja će nam testirati inteligenciju, praktičnost i kritičko mišljenje. Pored raznovrsnog programa iz Francuske, na petom Festivalu nauke predstaviće se i gosti iz Švajcarske, Švedske, Austrije, Estonije i Hrvatske.

Festival nauke je, u oktobru ove godine, treći put gostovao na najvećem evropskom festivalu nauke u Đenovi. Samo prvog dana postavku „Matematičko kupatilo“, smeštenu u najvećoj palati u samom centru grada, videlo je više od 300 posetilaca. Postavka govori o uobičajenim predmetima sa kojima se svakodnevno susrećemo, modifikovanim da objasne teme iz geometrije, teorije grafova i topologije. (danubeogradu.rs)

PROČITAJTE I… Prodaja karata za Festival nauke

loading...

2 comments

  1. biće fantastično, ne propuštam ovo već treću godinu za redom. Jedino što su strašno velike gužve, višak garderobe, zbog vremenskih uslova, ali osmeh na lice i napred

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.