Naslovna » Izlasci » Festivali » Prolećni festival zdravlja 2012

Prolećni festival zdravlja 2012

Veliki Prolećni Aqua Viva festival zdravlja – ishrane, dijetetike, wellness-a, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege – biće održan 30. i 31. marta 2012. godine, od 10.00 do 20.00 u Domu Vojske Srbije (Braće Jugovića 19).

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom. Slogan festivala biće „Budimo zdravi u zdravom okruženju“, pa je veliki deo sadržaja i predavanja posvećen prevenciji, zdravstvenom turizmu, značaju welness i spa centara, banjskom turizmu i zdravim stilovima života.

Organizatori očekuju da će se javnosti predstaviti više od 60 izlagača; predavanja će obuhvatiti više od 60 tema vezanih za banje, welness, zdravlje, sport i zdrav život, dok će u programima na bini biti više od 1.000 učesnika. Ulaz na festival biće besplatan, a zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote.

Prolećni festival zdravlja

Na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjenih za građane svih uzrasta, od onih za trudnice do onih koji se preporučuju za najstarije sugrađane, dok će u svečanoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, lepote. I ovoga puta biće organizovan Dečji kutak namenjen najmlađima, u okviru koga će oni bili u prilici da se igraju i kreativno izražavaju, a najbolji radovi će bili nagrađivani. Biće priređeno i nekoliko besplatnih degustacija za sve posetioce kao i niz besplatnih pregleda.

Organizator Prolećnog festivala zdravlja je Nacionalna asocijacija za unapređenje i razvoj regenerativne medicine, a pokrovitelji su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo rada i socijalne politike, Ministarstvo odbrane, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, Lekarska komora Srbije, Crveni krst Srbije, Dom zdravlja „Stari grad“, Olimpijski komitet i Sportski savez Srbije, Sekretarijat za zdravstvo.

U okviru festivala biće održana Prva konferencija Medical SPA asocijacije Srbije, jedinstvena na ovim prostorima. (danubeogradu.rs)