Naslovna » Porodica » Deca » „Mala matura – veliko srce“ i ove godine u Obrenovcu

„Mala matura – veliko srce“ i ove godine u Obrenovcu

Tradicionalna akcija „Mala matura – veliko srce“ biće organizovana po sedmi put. Učenici pet obrenovačkih osnovnih škola („Jefimija“, „Posavski partizani“, „Prva obrenovačka“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „14. oktobar“ iz Bariča) primiće i ovoga puta u goste đake sa Kosova i Metohije. Kod svojih vršnjaka, od 17. do 21. maja, boraviće 40 učenika iz Prištine i Zubinog Potoka.

Tokom boravka u Obrenovcu, za učenike sa Kosova i Metohije biće organizovan adekvatan program u saradnji sa osnovnim školama iz Obrenovca. Učenici će posetiti opštinu Obrenovac, prisustvovaće manifestaciji „Maturantska parada – ples sa Evropom“ na gradskom trgu, posetiće manastir u selu Grabovac, Termoelektranu „Nikola Tesla B“, a biće organizovan i izlet u Beograd.

Manifestaciju su, kao i do sada, organizovali Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo za prosvetu i nauku u saradnji sa gradom Beogradom, lokalnim samoupravama, institucijama i privrednim subjektima.

Cilj manifestacije „Mala matura – veliko srce“ jeste uspostavljanje trajnih veza kosmetske dece i njihovih osnovnih škola sa decom i školama iz Beograda. (Beoinfo)

loading...