Naslovna » BG špijun » „Palićke vinske svečanosti“, 26. i 27. maj 2012. godine

„Palićke vinske svečanosti“, 26. i 27. maj 2012. godine

Na Velikoj terasi na Paliću za vikend, 26. i 27. maja, obeležavaju se „Palićke vinske svečanosti“. Više od 60 vinarija učestvovaće u prezentaciji i ocenjivanju vina, a posetioci će imati priliku da degustiraju i kupe vina sa područja Subotičko-horgoške peščare.

Proslavu Palićkih vinskih svečanosti upotpuniće nastup tamburaškog orkestra „Nesanica“ od 14.00 do 16.00 i „Ex Yu benda“, od 16.00 do 18.00, kao i izložba meda, starih proizvoda i rukotvorina.

Kao i svake godine, Rotari klub Palić organizovaće humanitarnu akciju u kojoj će posetioci učestvovati kupovinom pljeskavica sa njihovog štanda.

U okviru proslave „Palićkih vinskih svečanosti“ i Sv. Urbana, mesna zajednica Palić organizuje izložbu grupe Q, u organizaciji slikara Ištvana Tereka, u Biblioteci na Paliću, zatim predavanje istoričara Mirka Grlice, 24. maja u 18.00 u sali Mesne zajednice Palić, sa temom „Najstarije palićke vile i njihovi vlasnici” kao i odlazak na misu u crkvu Svetog Urbana na Paliću 25. maja u 17.00.

Za vreme „Urbanovih dana”, tačnije od 25. do 27. maja, Jedriličarski klub Palić organizuje takmičenje u jedrenju Otvoreno prvenstvo Srbije – klasa
Wind Surf.

Manifestaciju organizuju preduzeća Park Palić i Vitezova vina Arena Zabatkiensis. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.