Naslovna » BG svaštara » Ekologija » XVI Beogradska kritična masa: Bajs Plus, karbonski otisak minus

XVI Beogradska kritična masa: Bajs Plus, karbonski otisak minus

U subotu, 28. jula biće organizovana XVI Beogradska kritična masa pod motom „Bajs Plus, karbonski otisak minus!“. Biciklistički karavan kreće sa Trga Republike u 17.30.

Učešće je besplatno, a poželjno (ne i obavezno) je da se svi zainteresovani obuku u zeleno. Organizatori prepuručuju i da se „zadene cvetić za uvce, šešir ili rever“, da se bicikli ukrase listićima i da biciklisti imaju zaštitne medicinske maske. Tako će da se ukaže na emisiju štetnih gasova u Beogradu, na činjenicu da su biciklisti ugroženi „benzincima“ kao i na celokupnu ekološku sliku grada.

Dobrodošli su i oni na trotinetima, rolerima, skejtovima i ostalim točkašima koji se pokreću na sopstvenu energiju. Oko 18.30 ispred Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu, biće organizovana mini tribina o biciklizmu i njegovom uticaju na ekologiju.

Kritična masa je društveni događaj koji se održava u više od 350 gradova širom sveta u svrhu promocije bicikla kao prevoznog sredstva, između ostalog i podizanja svesti o održivim načina prevoza u gradovima. Kritična masa je miroljubivi skup koji slavi biciklizam, sa ciljem da poveća broj biciklista u urbanoj sredini.

Na Kritičnoj masi biće prilike da se pogleda, isproba i čuje o prototipu za javni gradski bicikl, i da se sazna zašto javni bicikli Parking servisa u stvari nisu javni… (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.