Naslovna » Porodica » Deca » Program „Arheolog i ja“ za najmlađu muzejsku publiku

Program „Arheolog i ja“ za najmlađu muzejsku publiku

Narednog vikenda najmlađa muzejska publika, uzrasta do 12 godina, biće u mogućnosti da sazna šta sve znači biti arheolog. Naime, u subotu, 11. avgusta od 12.00, u atrijumu Narodnog muzeja biće organizovana izložba o rezultatima desetogodišnjih istraživanja lokaliteta Kale Krševica.

Učestvujući u arheološkim iskopavanjima kao deo arheološke ekipe, članovi radionice Dečjeg kluba Narodnog muzeja u Beogradu će naučiti kako izgleda proces razotkrivanja, dokumentovanja i obrade arheoloških nalaza.

Narodni muzej razvija prateće programe koji omogućavaju da se odabrane teme predstave shodno uzrastima i interesovanjima posetilaca. Upoznajući se sa rezultatima desetogodišnjih istraživanja lokaliteta Kale Krševica, učesnici radionice će zahvaljujući izložbi „Centralni Balkan između grčkog i keltskog sveta“ moći da saznaju mnoštvo zanimljivosti o različitim identitetima, kulturama i prošlosti najstarijeg urbanog naselja na ovim prostorima. Razotkrivajući istoriju mesta na kome su se susrele grčka i keltska kultura, mališani će saznati šta sve radi i o čemu sve brine jedan arheolog, sa akcentom na sve one aktivnosti i poslove koji su neophodni kako bi se jedno antičko urbano naselje otkrilo, istražilo, obradilo i prikazalo publici, a koji na prvi pogled nisu uočljivi.

Kako je broj mesta ograničen, iz Narodnog muzeja mole sve zainteresovane, uzrasta do 12 godina, da svoj dolazak najave pozivom na broj 060/8075-031 ili elektronskim pismom na adresu eduka@narodnimuzej.rs. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.