Naslovna » BG špijun » Otvoren prvi Bike park na Kopaoniku

Otvoren prvi Bike park na Kopaoniku

Na Kopaoniku je otvoren prvi biciklistički park u Srbiji sa tri staze za spust dužine pet kilometara izgrađene po standardima Evropske unije i Kanade.

Bike park je opremljen specijalnim trasama sa svim potrebnim preprekama što predstavlja veliki izazov za sve korisnike planinskog biciklizma. Ovakvi biciklistički parkovi postoje širom sveta, a ovo je biti prvi “downhill bike park“ u Srbiji.

Zajedničkim naporima MK „Mountain Resort“, JP „Skijališta Srbije“, Nacionalnog parka Kopaonik, udruženja Fristajlera i slovenačke firme „Alliance“, realizovan je kompletan projekat i time omogućeno da ovaj olimpijski sport zaživi na Kopaoniku, jednoj od najznačajnijih domaćih turističkih destinacija.

Izgrađene su staze različitih težina, prilagođene za početnike i za profesionalce. Prva staza je posebno izgrađena za početnike i decu, druga staza je srednje zahtevna, a poslednja – treća staza je vrlo zahtevna i prilagođena iskusnim vozačima. Širina staza varira od 60 do 120 cm. Na pojedinim deonicama su zemljani talasi, zavoji, drveni mostovi, skokovi i prepreke. Ovo je samo prva faza izgradnje, a u narednim godinama se planira izgradnja staza za svetski kup.

Investitori posebno ističu da je bike park je izgrađen u skladu sa pravilima o zaštiti životne sredine i da staze ne remete prirodno okruženje. Na svečanom otvaranju, koje je predviđeno za 16. septembar, pored mauntinbajkera iz Srbije, staze će isprobati i vozači iz Slovenije. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.