Naslovna » BG svaštara » Majkl Medsen otvara Fest 2013

Majkl Medsen otvara Fest 2013

Proslavljeni američki glumac Majkl Medsen (Michael Madsen) otvoriće 41. Međunarodni filmski festival u Beogradu, FEST i biće počasni gost Story FEST Party-ja, zabave povodom otvaranja festivala.

Medsen je snimio niz filmova, od kultnih do velikih blokbastera. Ipak, najpoznatiji je po ulogama nemilosrdnog, kod nas obično opisivanog, žestokog momka u žanrovski sličnim filmovima kao što su: mister Blond u filmu „Ulični psi“ Kventina Tarantina, ali i kao glava mafijaške porodice u filmu „Doni Brasko“, zatim okrutni pripadnik specijalnih operativnih jedinica u filmu „Vrsta“, kao i smrtonosni Sajvajnder u Tarantinovom „Kill Bill 2“.

U Beograd Medsen da bi promovisao film „Pored puta“ (Along the Roadside) reditelja Zorana i producenta Vladimira Lisinca. Braća Lisinac, Kruševljani inače, takođe će se pokloniti publici FEST-a. U filmu igra i Lazar Ristovski, naravno Srbina, koji je otišao u Ameriku da ostvari isto što ovim filmom braća Lisinac i jesu: „američki san“.

Na FEST dolaze još dvojica glumaca iz filma „Pored puta“, Iman Kroson i Danijel Grozdić. Dolazak Majkla Medsena, kao i reditelja, producenta i ostalih glumaca ostvaren je uz veliku pomoć ambasade SAD u Srbiji i Magazina Story. (danubeogradu.rs)

Pročitajte i…
Premijere domaćih filmova na FEST-u
41. FEST od 22. februara do 3. marta: Priprema, pozor, FEST!