Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Atinski aerodrom: hi-tech usluge i moderni dizajn

Atinski aerodrom: hi-tech usluge i moderni dizajn

Atinski aerodrom je uveo hi-tech usluge i moderni dizajn zbog što prijatnijeg boravka i informisanja putnika na Glavnom terminalu.

Umesto dva stara, na „Dolascima“ je uveden jedan novi Centralni informativni pult. Modernizovan je, osoblje sada ima mnogo više materijala i informacija vezanim za aerodrom, Atinu, događaje i sve drugo što može da interesuje putnike.

Pored najmodernijeg dizajna, odličnog osvetljenja, na zidovima Glavnog terminala okačene su i slike najznačajnijih turističkih mesta u Atini koja bi trebalo obavezno videti. Digitalizaciju aerodroma najbolje predstavljanju „virtuelni asistenti“ na dva dolazna mesta. Oni pružaju celodnevnu uslugu u obliku snimljenih video poruka koje sadrže pozdravni govor i osnovne informacije. Ova usluga bi trebalo vremenom da se usavrši.

U delu za putnike sa „šengenom“, napravljeno je Internet ostrvo. U pitanju je popularni „hot spot“, prostor sa aerodromskim info-monitorima, besplatnim bežičnim internetom, sa mogućnošću punjenja mobilnih telefona, laptopova i drugih uređaja. Uskoro će biti napravljeno i drugo Internet ostrvo na „Dolascima“.

Postavljeno je osam novih monitora koji obaveštavaju putnike o preostalom vremenu koje im je potrebno za ukrcavanje. Brendirani video bimovi dati su na korišćenje avio-kompanijama koje direktno informišu svoje putnike o uslugama, destinacijama, vremenu itd. Instaliran je i automatski sistem obaveštavanja o prtljagu – E-kiosk.

Do atinskog aerodroma postoje direktni letovi iz Beograda. (danubeogradu.rs)