Izdvajamo
Naslovna » Arhiva tagova: atina

Arhiva tagova: atina

Nova adresa: Grčka. Iseljenje u Grčku, studiranje, gde, kako…

Grčka - samo za odmor ili...

Iako se iz godine u godinu govori i piše o ekonomskoj krizi u zemlji, Grčka je još uvek željena destinacija za duži boravak ljudima sa naših prostora.

Pročitaj više »

Plovidba Mediteranom: Atina, Mikonos, Valeta, Kaljari

Daedalus Adventure: Atina (foto: Bojan Aleksić)

Ako ste čitali prethodne putopise, plovimo Mediteranom. Stižemo od Korintskog kanala za samo nekoliko sati do Pireja.

Pročitaj više »

Atina – prijatno, fascinantno, savršeno…

Atina

Atina je centar nastanka velikih vrednosti evropske civilizacije i jedan od znamenitostima najbogatijih gradova starog kontinenta.

Pročitaj više »

Air Serbia: Let Beograd – Solun od 24. novembra

Air Serbia - Airbus A319

Avion Airbus A319 kompanije Air Serbia poleteo je ovog meseca za Atinu, a 24. novembra avion će leteti i na liniji Beograd – Solun.

Pročitaj više »

Atinski aerodrom: hi-tech usluge i moderni dizajn

Atinski aerodrom (foto: aia.gr)

Atinski aerodrom je uveo hi-tech usluge i moderni dizajn zbog što prijatnijeg boravka i informisanja putnika na Glavnom terminalu.

Pročitaj više »

Ukratko: Atina

Atina (foto: Wikimedia)

Jedan od najpoznatijih i najstarijih gradova sveta je glavni i najveći grad Grčke – Atina, nazvan po boginji civilizacije, tj. mudrosti, nauke, umetnosti, zanata i zaštitnici država. Kolevka zapadne civilizacije centar je ekonomskog, finansijskog, industrijskog, političkog i kulturnog života u Grčkoj. U gradu je iz antičkog doba ostalo mnogo građevina i umetničkih dela, među kojima je simbol Atine – Akropolj, …

Pročitaj više »

Atina želi da Beograd postane Evropska prestonica kulture

Atina (foto: Wikimedia)

Grad Beograd dobio je podršku za kandidaturu Evropske prestonice kulture 2020. godine od prve prestonice kulture, grada Atine. Gradonačelnik Atine Jorgos Kaminis (Yorgos Kaminis), uputio je pismo podrške kandidaturi Beograda za Evropsku prestonicu kulture. „Kao prva Evropska prestonica kulture 1985. godine, čime je ostvarena vizija Meline Merkuri, Grad Atina u potpunosti podržava Beograd, jedan od najstarijih gradova na Balkanu sa …

Pročitaj više »