Naslovna » Izlasci » Festivali » „Nordijska panorama“ od 14. do 19. februara
Nordijska panorama - Danski pesnik

„Nordijska panorama“ od 14. do 19. februara

Od 14 do 19. februara u Dvorani KCB i Domu kulture „Studentski grad“ biće održana deveta Nordijska panorama, na kojoj će biti predstavljeni najbolji filmovi sa poslednje istoimene manifestacije održane u finskom gradu Ouluu.

Na programu je tridesetak filmova različitih žanrova iz Danske, Švedske, Finske, Norveške I Islanda. Prve večeri tradicionalno se prikazuje izbor najboljijh kratkih filmova sa protekle Nordijske panorame. A zatim će uslediti i dugometražni dokumentarci od kojih je dobar deo posvećen muzici ali na sasvim neočekivan način. Posebne festivalske celine čine dva programa norveških kratkih igranih I animiranih filmova medju kojima su dobitnik Oskara „Danski pesnik“ i osvajač Zlatne palme „Njuškalo“. Norveška je, inače, velesila u nordijskom kratkom metru.

Od samih početaka Nordijsku panoramu zajedno rade Fondacija Balkankult I Kulturni centar Beograda. Glavni sponzor festivala je tradicionalno „Aktavis“, a Nordijsku panoramu su finansijski pomogle ambasade Danske, Norveške, Finske I Švedske. Festival će zvanično otvoriti norveški ambasador, Nils Ragnar Kamsvag.

Prodaja ulaznica po ceni od 200 dinara počinje 11. februara od 16.00 do 21.00. (danubeogradu.rs)

Program – Dvorana KCB
Program – DKSG

loading...