Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam zdravlja u UK „Palilula“, 21. marta

Sajam zdravlja u UK „Palilula“, 21. marta

„Pružimo ruke zdravlju“ naziv je palilulskog sajma zdravlja koji će se održati u četvrtak, 21. marta, od 12.00 do 17.00 u prostorijama Ustanove kulture „Palilula“ (Mitropolita Petra 8).

Organizatori sajma posvećenog očuvanju zdravlja građana Palilule su Dom zdravlja „Palilula“, opština Palilula, Centar za prevenciju narkomanije, Crveni krst Palilula, SRC „Tašmajdan“, Institut za transfuziju krvi Srbije, Udruženje invalida, „AL Labo“, JAZAS, „Eurocentar“, „Beauty Imagini Centar“, Fitnes klub „Tonus“, „Bilje Borča“ i drugi.

Građani će na sajmu zdravlja moći da izmere očni pritisak i dobiju savete očnog lekara, izmere krvni pritisak i čuju sve o prevenciji. Takođe će moći da obave dermatološki pregled mladeža, da dobiju kreme i savete o zaštiti od sunčevih zraka, kao i da izmere telesnu težinu, visinu i indeks telesne mase, saznaju više o dijetama i pravilnoj ishrani.

Institut za tranfuziju krvi organizovaće dobrovoljno davanje krvi, prikazaće se različiti tipovi masaža i vežbi za kičmu, dok će Služba patronaže svojom izložbom obeležiti mesec karcinoma i baviti se prevencijom. Biće organizovana i predavanja o odvikavanju od narkomanije, kao i druga edukativna predavanja. (Beoinfo)