Naslovna » BG svaštara » Književnost » Booka: Arnaldur Indridason – Močvara
Booka: Arnaldur Indridason - Močvara

Booka: Arnaldur Indridason – Močvara

U petak, 12. aprila, u prodaji će se pojaviti novo izdanje u ediciji „Žanr“ izdavačke kuće Booka – roman „Močvara“ koji je napisao najpoznatiji savremeni islandski pisac – Arnaldur Indridason.

U pitanju je knjiga iz veoma popularnog serijala o inspektoru Erlenduru, delo koje je širom sveta prodato u ogromnim tiražima i po kome je najveći islandski režiser Baltazar Kormakur snimio istoimeni hit film koji je bio kandidat za nagradu Oskar.

Na sajtu Booke do petka će biti moguće poručiti knjigu po specijanooj promo ceni od samo 540 dinara uz besplatnu kućnu dostavu.

Kada policija dođe na uviđaj u stan jednog ubijenog sedamdesetogodišnjaka, jedini tragovi koje nalazi jesu misteriozna poruka ubice i fotografija groba u kome je sahranjena četvorogodišnja devojčica.

Slučaj preuzima inspektor Erlendur, razvedeni pedesetogodišnjak narušenog zdravlja, čija je ćerka zavisnica od heroina a sin alkoholičar. Mada antiheroj u svakom pogledu, on je izuzetno posvećen poslu i ima neverovatan dar da nađe i sledi pravi trag.

Inspektor Erlendur otkriva da je ubijeni muškarac pre mnogo godina bio optužen za silovanje, ali i oslobođen zbog nedostatka dokaza. Da li se starčeva prošlost vratila da mu se osveti? U toj potrazi Erlendur se vraća decenijama u prošlost prateći tragove kroz mračne porodične tajne i neobične forenzičke dokaze sve dok ne otkrije stvari jezivije i šokantnije od ubistva jednog usamljenog starca.

Roman „Močvara“ proglašen je najboljim skandinavskim kriminalističkim romanom, preveden je na više od dvadeset svetskih jezika i prodat je u više od milion primeraka. (danubeogradu.rs)

Pogledajte prikaze i drugih knjiga u izdanju „Booke“…
Begbede – Romantični egoista
Levin – Rozmarina beba

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.