Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » The Tube: gostuju Derrick May i Jimmy Edgar

The Tube: gostuju Derrick May i Jimmy Edgar

U klubu The Tube 12. aprila gostovaće legendarni DJ Derrick May, jedan od pionira detroitskog techno zvuka, dok će Jimmy Edgar, kao zvezda u usponu nastupiti 13. aprila.

Ovaj duo stiže u okviru promocije zajedničke kompilacije „We love Detroit“, tako da će detroitska scena, jedna od najvažnijih u istoriji elektronske muzike, imati mali omaž ovog vikenda u Beogradu.

Derrick May, autor neprolaznog hita „String of Life“, svrstava se u umetnike koji imaju nemerljiv doprinos razvoju elektronske muzike. Poznat je i kao MayDay i Rhythim is Rhythim, a pre solo karijere bio je u sastavu Bellevile Three. U beogradski klub dolazi posle nezaboravnog gostovanja 2010. godine, pa se s pravom očekuje da opet napravi paklenu atmosferu.

Neponovljivi Jimmy Edgar, „Detroit techno rising star“, kako ga još nazivaju, ujedno nastupa i u nastavku serijala „Tijana T presents“. Ima 30 godina, a polovinu života se bavi profi DJ-ingom. Njegova muzika varira od electro-funka, preko IDM-a do house-a, dubstepa i techna. Bez obzira na žanrovske odrednice, njegovi setovi su uvek seksi i energični, zbog čege su i žurke po pravilu usijane. Jimmy Edgar ima paralelnu karijeru kao grafički dizajner i modni fotograf, a zbog svoje harizmatičnosti i originalnog imidža, na njegovim nastupima ne izostaju devojke koje vrište u prvim redovima.

Derrick May nastupa u petak zajedno sa Dejanom Milićevićem, dok je u subotu podrška Tijana T. Karte za petak su 500, a za subotu 400 dinara. U petak će u klubu moći da se kupe i dvodnevne ulaznice po ceni od 600 dinara.

Do kraja sezone u ovom klubu ostala su još samo dva vikenda. Sledeći petak (20. april) rezervisan je za nastup ekipe Noise Destructuion iz Novog Sada. Za poslednju nedelju (26. april) pravi specijalitet – iz berlinskog kluba Berghain, koji se smatra za nezvaničnu prestonicu klabinga, dolazi jedan od rezidenata – Marcel Dettmann. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.