Naslovna » Izlasci » Festivali » Green Day u Beogradu!
Green Day
Green Day

Green Day u Beogradu!

Kalifornijska grupa Green Day doputovala je u Beograd i planira da obiđe grad u večernjim satima.

Produkcija koju spremaju za spektakl na Kalemegdanu već se postavlja na binu ispod bedema tvrđave, u parku kod Kule Nebojša. Razglas koji su doneli sa sobom je prestižne svetske makre Clair i-5, poznat po tome što ga trenutno koriste Bon Jovi, Black Sabbath, Guns ‘N’ Roses ili Roger Waters. Rasveta koja se montira na binu široku 44 metra i visoku 17 metara sastoji se od oko 700 uređaja poslednje generacije među kojima je i veliki zid iza benda sastavljen od 288 LED kolor reflektora sa više od 50.000 svetlećih dioda!

Pročitajte i… Green Day: mapa, satnica i još ponešto…

Ulaznice za koncertni spektakl Calling 2013 na Kalemegdanu, prodaju se širom Srbije i celog regiona u prodajnoj mreži Eventim, po cenama od 2.790 za P2 zonu, 3.390 za P1 i 3.990 dinara za Fan pit, a svi koji planiraju da ulaznice kupe na dan koncerta, mogu ih kupiti na blagajnama u Bulevaru vojvode Bojovića od 17.00.

Green Day su evropski deo turneje otvorili sa koncertima u Milanu i Trstu, gde su na svakom koncertu imali po 30.000 fanova. Na oba koncerta set lista se sastojala od oko 30 pesama sastavljenih od najvećih hitova i nekoliko obrada kao što su AC/DC i „Highway To Hell“, The Beatles „Hey Jude“ ili The Rolling Stones „Satisfaction“. Dva dana pred veliki koncert u Milanu, bend je napravio tajnu svirku u malom milanskom klubu Ohibo pred par stotina najvernijih fanova, time dokazavši da i dalje ume da ostvari direktan kontakt sa publikom, baš kao i na početku karijere pre 25 godina.

Atmosferu spremnu za usijanje već od 18.00 u velikom parku preko puta Kule Nebojša praviće domaćini večeri, novosadski legendarni pank-rok bend Atheist Rap, euforični skopski ska-pankeri Superhiks i, apsolutno jedan od najvećih regionalnih bendova, Hladno pivo. (danubeogradu.rs)