Naslovna » Izlasci » Pozorište » Radionica Svet performera od 12. avgusta

Radionica Svet performera od 12. avgusta

Pozorišna laboratorija Plavo pozorište organizovaće od 12. do 23. avgusta radionicu Svet performera u zgradi BIGZ-a.

Glumac i muzičar Marko Potkonjak radiće sa polaznicima na vođenju tela i glasa kroz niz jednostavnih vežbi čiji je cilj stvaranje fizičkih i vokalnih akcija/radnji. Polaznici se uče kako da dobijene rezultate oneobiče i stave u funkciju scenskog izraza unutar jedne određene forme plesa. Sve ovo sastavljeno u fiksiranu sekvencu stvara bazu scenskog prisustva i delovanja.

Radionica je namenjena glumcima i muzičarima koji rade ili koji bi želeli da rade u pozorištu kao i svim mladim ljudima zainteresovanim za savremeno pozorište kroz metodologiju Plavog pozorišta.

Rad će se odvijati svakog dana osim vikendom od 18.00 do 20.00. Informacije i prijave: dubravkaplavo@sbb.rs, plavopozoriste@hotmail.com, 064/4895-334.

Večeras, 3. avgusta od 20.00, članovi Plavog pozorišta igraće predstavu „Pevam kao da sam ptica” Nenada Čolića. ‎Predstava‬ je zasnovana na delima Hermana Hesea, ali i na tradicionalnoj indijskoj duhovnoj muzici i plesu. Zbog ograničenog broja mesta u prostoru pozorišta u zgradi BIGZ-a, potrebno je da se posetioci najave. (danubeogradu.rs)

loading...