Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert: Septet Silarda Mezeija u Studiju 6

Koncert: Septet Silarda Mezeija u Studiju 6

U sredu, 25. septembra od 21.00, u Studiju 6 Radio Beograda nastupiće Septet Silarda Mezeija.

Ovim nastupom započinje jesenji deo koncertne sezone 2013/2014. godine u Studiju 6. Svakog meseca zainteresovani će biti u prilici da prate koncerte savremene muzike najrazličitijih žanrova u jedinstvenoom formatu „studijskog koncerta“, koje će direktno prenositi Treći program Radio Beograda i kanal RTS Digital.

Repertoar ansambla čine kompozicije Silarda Mezeija, u kojima ovaj muzičar spaja improvizaciju, mađarsku narodnu muziku, ali i tehnike i stilove savremene klasične muzike, poput aleatorike.

Ovaj sastav je nastupao širom Evorpe, a uz Silarda Mezeija koji nastupa na violi, sviraće i Andrea Berendika na flauti, Bogdan Ranković na saksofonu i bas klarinetu, Branislav Aksin na trobonu, Marina Džukljev koja će svirati klavir, Ervin Malina na kontrabasu i Ištvan Čiko na bubnjevima.

Do kraja 2013. godine, u serijalu živih koncerata iz Studija 6, biće organizovan nastup švajcarske pijanistkinje Vere Kapeler, nastup ansambla za savremenu muziku “Gradilište” iz Beograda, a čuće se i obrade popularnih pop pesama i šlagera u interpretaciji kompozitorke Anje Đorđević i njenog ansambla.

Ovaj koncert organizovan je u saradnji sa udruženjem Ring  Ring iz Beograda, Činč inicijative za savremenu muziku i uz podršku Sekretarijata za kulturu Skupštine grada Beograda. (danubeogradu.rs)

loading...