Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Alisa u zemlji čuda, Putujući studentski sajam…

Mini BG vesti: Alisa u zemlji čuda, Putujući studentski sajam…

»»» Pozorišna predstava za decu „Alisa u zemlji čuda“ biće premijerno izvedena na Maloj sceni Dečjeg kulturnog centra Beograd (Takovska 8), u subotu, 2. novembra od 19.00. Nova predstava DKCB rađena je po kultnom romanu Luisa Kerola, u adaptaciji i režiji Anje Suše, predstavlja nastavak interesovanja ovog centra za savremenu pozorišnu praksu u oblasti teatra za decu i mlade. Uloge tumače Milan Pajić i Jelena Ilić.

»»» U ponedeljak, 4. novembra od 10.00 do 17.00, Francuski institut organizuje u holu Rektorata Beogradskog univerziteta (Studentski trg 5) Putujući studentski sajam. Studenti iz Srbije imaće mogućnost da se pripreme za univerzitetsku 2014/2015. godinu i obaveste o uslovima i olakšicama za studiranje „na francuski način“. Obaveštenja će pružati predstavnici Francuskog instituta, francuskih univerziteta, kao i francuskih ili frankofonih studijskih programa iz Srbije i regiona. Sajam započinje turneju u Beogradu, a obići će i Podgoricu, Skoplje, Staru Zagoru, Varnu i Sofiju.

»»» U petak, 1. oktobra od 20.00 biće otvorena samostalna izložba Čovek i pas autorke Slavice Ilić u kafe-galeriji Freedom (Nušićeva 8, I sprat). Izložba radova na temu psa i povezanosti čoveka i psa, gde je autorka prikazala dobro, ali i loše ophođenje čoveka prema psu trajaće do 8. novembra.

»»» U susret premijeri predstave „Milanković“ u Madlenianumu će biti organizovan program za decu od dve do 12 godina, 2. novembra od 12.00. O naučniku Milutinu Milankoviću pričaće inženjer Radomir Putnik i Rada Ilić autorka knjige „Milutin Milanković“, čije će odlomke čitati glumac Andrija Daničić. Nastupiće dečiji hor Branka Miličevića Kockice – Pužići, pod dirigentskom palicom Božidara Obradinovića. Ulaz je slobodan.

»»» Koncert tri beogradska benda „Dođi na svirku“ biće održan u Klubu Akademije 28, 2. novembra od 21.30. Nastupiće sastavi Broken Strings, Ravno do dna i No Regrets, koji će pored obrada poznatih izvođača izvoditi i svoje pesme. Ulaz je slobodan.

»»» U petak, 1. novembra od 21.00, na sceni „Das Boot“ UK “Parobrod” (Kapetan Mišina 6a) na zahtev mnogobrojne publike ponovo će nastupiti Hot Club of Belgrade i Đorđe Stijepović. Ulaz na koncert je besplatan.

»»» U okviru serijala Nedeljom u suton, 3. novembra od 20.30, biće organizovano veče „Tribute to Lou Reed“ u klubu Gun (Miloša Pocerca 10). Nedeljom u podne otvara se Berza ploča.

»»» Humanitarna žurka na kojoj će se skupljati sredstva za lečenje dvogodišjne Une Savić koja boluje od leukemije biće održana u ponedeljak, 4. novembra od 22.00, u Disko baru „Mladost“. Dvogodišnjoj devojčici Uni Savić, kojoj je pre nešto više od dva meseca otkriven najgori oblik akutne limoglasne leukemije, potrebna je pomoć kako bi otišla na transplantaciju koštane srži na jednoj klinici u Frankfurtu.

»»» U nedelju, 3. novembra od 20.00, u Plavom pozorištu (Bulevar Vojvode Mišića 17, BIGZ, VI sprat) biće odigrana predstava Nenada Čolića „Ostrvo cveća„. Uloge tumače Jelena Martinović i Marko Potkonjak.

»»» Izložba stripa o Kraljeviću Marku Nevene Mitrović biće otvorena u glavnom holu Doma omladine Beograda od 1. (19.00) do 11. novembra. Izložbu otvara Milovan Vitezović.

»»» Poseta građana zgradi predsednika Republike Srbije (Novi dvor) biće otvorena za posete svake prve subote u mesecu. Prijavljivanje vrši se u turističko informativnom centru Turističke organizacije Beograda, Knez mihailova 5. Spisak zainteresovanih posetilaca, od najmanje 15 do maksimum 40 osoba se može dostaviti i direktno Generalnom sekretarijatu predsednika Republike Srbije, Andrićev venac 1. Tokom posete građani mogu videti svečani ulaz, svečanu salu, kao i trpezariju i salone koji se koriste za potrebe predsednika. Takođe, može se videti i postavka umetničkih dela, kao i neki od dobijenih poklona predsednika.

»»» Razgledanje grada iz otvorenog autobusa „open top“ od 1. novembra svakodnevno će biti organizovano sa jednim polaskom u 12.00. Otvoreni autobus će i dalje raditi dokle god spoljne temperature budu iznad 15 stepeni i ne bude kiše. Tura traje 90 minuta, a polazak je sa turističkog stajališta Trga Nikole Pašića. Zastupljeni jezici na audio vodiču: srpski, engleski, italijanski, španski, francuski, nemački, ruski i grčki. Cena je 500 dinara, za decu do 14 godina – 300 dinara. Cena za grupe učenika (maksimum 50 do osoba) iznosi 300 dinara po osobi. Za besplatne turističke mape, brošure i promo materijale, informacije i karte za programe razgledanja grada, Beogradske suvenire, vodiče kroz Beograd i Belgrade City Card posetite turističko informativni centar u Knez Mihailovoj 5.

»»» U subotu i nedelju, 2. i 3. novembra od 10.00 do 16.00, u hotelu „Slavija“ biće održan veliki međunarodni sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta. (danubeogradu.rs)

loading...