Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » The Tube: Dolazi Kerri Chandler, „otac“ house muzike
Kerri Chandler
Kerri Chandler

The Tube: Dolazi Kerri Chandler, „otac“ house muzike

U petak, 14. marta u klubu The Tube nastupiće Kerri Chandler, jedna od najvećih ikona house muzike. U lajnapu su i DJ Dušan Kačarević i Kid Kimi. Karte se mogu kupiti na ulazu u klub po ceni od 1.000 dinara.

„Otac“ house muzike nastupio je prošle godine na Exit festivalu i zatvorio Dance arenu fantastičnim DJ setom.

Jedan od začetnika house muzike, Kerri Chandler, uneo je u nju soul još od početka ’90-ih. Legenda, inspiracija, ključna figura, „Kaoz“, uzor didžejevima i producentima, istinski pionir house-a – samo su neki od atributa ovog ambasadora 4/4 ritma koji svoje uticaje vuče iz odrastanja u porodici džez muzičara.

Njegov otac, svojevremeno i sam ugledni DJ, pružio mu je bogato iskustvo u korenima soul, disco i njujorškog underground garage zvuka. Kerri Chandler je svoju DJ karijeru započeo kao tinejdžer u klubu Rally Record u Nju Džerziju, a bavljenje produkcijom bilo je samo logičan smer razvoja njegove blistave karijere. Posle vokala na debi izdanju Super Lover / Get it Off iz 1991. godine, Kerri je otpočeo produkciju svog bogatog opusa zahvaljujući kojem je postao jedan od najcenjenijih producenata na svetu. Danas, Chandler je poznat je i kao vlasnik izdavačkih kuća Madhouse i MadTech Records.

U februaru ove godine objavio je „Watergate 15″ kompilaciju za famozni berlinski klub Watergate, a njegov čuveni hit iz ’99. “Sunday Sunlight“, pre nekoliko nedelja dobio je specijalno vinil reizdanje na lejblu Apollonia, ovog puta pojačan remiksom Delano Smith-a.

Kerri Chandler je vorteks u kojem se tradicija i inovacije spajaju. Tradicija u smislu soul korena Jersy-house zvuka, inovacija u pogledu dinamično fluidnih i jednostavnih aranžmana i njegovom veštom vladanju tehnologijom.

Apsolutni je vladar ritma i prostora koji spaja vokale i instrumente sa neverovatnom preciznošću, stvarajući prelepe, gotovo nestvarne jam-ove. Konačno će i beogradska publika moći da okusi zalogaj njegovog melodičnog house raja.

U subotu, 15. marta od 22.00, u popularnom Tjubu održaće se Groove Control žurka, na lajnapu su domaći house didžejevi Goran Starčević i Oysha, a sve devojke koje dođu do 00.30 očekuju besplatni kokteli. (danubeogradu.rs)

)